Rahvas rändab, öömaju on tarvis

Kui üldiselt kipuvad ettevõtjad ebausklikult kurtma, et äri võiks paremini minna ja rikkaks sel moel ei saa, siis tänavu suvel tunnistavad vähemalt meie maakonna majutuspaikade omanikud, et kliendipuudust neil pole.

Stabiilselt  soe suvi julgustab turiste nii lähemalt kui kaugemalt ka Jõgevamaad uudistama ning meelsasti jäädakse siia “ankrusse” kauemakski.  Tõsi, kui juba Vudilas terve päeva veeta saab ning Palamusel Tootsi koolimajas, Elistvere loomapargis ja otse maakonna piiri taga Äksi jääajakeskuseski kiirustada ei tasu, siis on ju tõesti nutikas siinsamas ka öömaja nõutada, kus pesta, magada ja ehk pisut süüagi saab.

Selliseid kohti meil tõepoolest juba on, kuid hätta jäävad võõrustajad siis, kui rahvast tuleb korraga bussitäis. Kas jagada nad mitme öömaja peale laiali või sõidutada Tartusse, kus kah soojal ajal ette tellimata jutule ei võeta?

Paljude voodikohtadega öömaja saab aga meie kandis pidada vaid nutikas ettevõtja, kes suudab välja mõelda, kuidas oma valdustele ka talvel rakendust leida, kui meie tuuline-pilvine kodukant eriline turismimagnet pole.

blog comments powered by Disqus