Jõgeva noored jalgpallurid saavutasid Soomes kolmanda koha

18.-20. juulini peeti Jõgeva linna sõpruslinnas Keuruus rahvusvaheline jalgpalliturniir Hyundai Megacup. Jõgeva spordiklubi Noorus-96 10-12aastased poisid saavutasid jalgpallivõistlusel 12 meeskonna seas tubli III koha.

Noored jalgpallurid tulid Keuruust tagasi rõõmsate ja rahulolevatena. Loomulikult ihaldati esikohta, sest poiste tase ja võistlusvaim oleks seda kindlasti lubanud. Treeneri Igor Orlovi sõnul läks võiduvõimalus käest teisel päeval, mil poistel tuli järjest kaks mängu mängida. Kolme päeva jooksul oli poistel kaheksa mängu: kahel esimesel päeval kolm ja viimasel kaks kohtumist.

Võistluste kokkuvõttes saadi neli võitu, kahel korral mängiti viiki ja tunnistati kahe vastasmeeskonna paremust. Selline tulemus andiski vutimängijatele III koha. Noori jalgpallureid oli võistlustele tulnud Norrast, Venemaalt, Soomest ja Eestist. Kokku osales jalgpalliturniiril 60 võistkonda ligi tuhande mängijaga.

Võit viimasel minutil

Hyundai Megacupi rahvusvahelisele laste ja noorte jalgpalliturniirile anti avalöök 18. juulil. Esimeses mängus mindi kokku Venemaaga, kes pidi tunnistama meie poiste 3:2 paremust. Esimesel päeval kohtuti veel Soome meeskondadega. Üks neist pidi tunnistama Jõgeva jalgpallurite 4:0 paremust. Teisele Soome meeskonnale jäädi alla 1:2. Eduka alagrupi järel jõudsid noored kuue parima meeskonna sekka.

Teisel päeval mängiti Tartu FC Heliosega viiki, kohe pärast seda tuli võistelda Venemaaga. Väsimus tegi oma töö ning SK Nooruse mängijad lasid ühe vastaste palli enda väravasse. Venemaa meeskond oli võistluse tugevaim ja ainult Jõgeva Noorus-96 jalgpalliklubi noored suutsid neid võita.

Treener Igor Orlovi sõnul kinnitasid ka Venemaa meeskonna esindajad pärast matši, et Jõgeva on tugev meeskond, kes pakkus neile pingelist mängu. Pärast mõningast puhkust alistati Soome meeskond 6:0. Teise ja kolmanda koha otsustas viimane mäng, mis jäi viiki. Kusjuures võiduvärav, mis otsustas kolmanda koha, sündis viimastel minutitel. Turniiri parimaks mängijaks tunnistatud Daniel Aganitš lõi otsustaval hetkel viigivärava. See tõi poistele silma rõõmupisarad. Turniirilt saadi medal ning kaheksa mängijat – Daniel Aganitš, Aron Fedossovski, Marcus Mardimäe, Kirill Matiitšin, Märt-Indrek Sirkas, Kermo Truhatšev, Kenert Karu ja Karl Lani – pälvisid parima mängija tiitli. Nimelt valiti iga kohtumise lõpus meeskonna parim mängija, kes sai tubli mängu eest karika.

Jalgpallitreener Igor Orlov kiitis Keuruu võistluse korraldajaid. Laste jaoks oli kõik läbi mõeldud. Isegi tuletõrjeautod olid voolikutega kohal ning lasid lastele jahutuseks vett. Vabal ajal said noored käia lõbustuspargis ja diskoõhtutel. Suure töö tegid ära vabatahtlikud, kes olid kõik kenasti korraldanud, ” jätkus treeneril ainult kiidusõnu. Loomulikult toetas noori ka oma kohalik fännklubi, üheskoos hoiti omadele pöialt ning elati julgustavalt kaasa.

Korralduslikult tasusid majutuse, toitlustuse ja osavõtumaksu Keuruu linna esindajad, Jõgeva linnavalituse toetusel said noored vutimängijad aga kohale sõita.

i

MARGE TASUR

blog comments powered by Disqus