Piltuudis

PALAMUSE PÜHAKOJAS VÕIS TEISIPÄEVAL NÄHA ISEMOODI PILTI: SEALT TASSITI VÄLJA PIKKI KIRIKUPINKE. Augusti lõpus tähistatakse nii Palamuse kiriku kui ka Palamuse asula esmamainimise 780. aastapäeva. Et kirik selleks ajaks värskema ilme saaks, otsustati pühakoja põrand üle värvida. Seepärast tassisidki EELK Palamuse koguduse õpetaja Jaan Nuga, koguduse juhatuse esimees Arne Tegelmann ning neile appi tulnud kaitseliitlased kirikust pingid välja ja viisid need hoiule lähedal asuva kihelkonnakoolimuuseumi kõrvalhoonesse.

Kolmapäeval alustasid Ikaaliste (Soome) sõpruskogudusest appi tulnud vabatahtlikud Essi Ekman, Inka Mäkelä ja Milja Kekkonen põranda värvimiseks ettevalmistamist: asusid vana värvipinda liivapaberiga karestama ning mahatilkunud küünlarasva eemaldama. Tuleval nädalal jõutakse järjega värvimiseni. Ülejärgmise nädala alguseks on Ikaalistest külla oodata veel nelja-viit meessoost vabatahtlikku. Augusti keskel tuleb Palamusele aga Eesti kristlike ohvitseride esindus, et uuesti üles laduda ja kõrgemaks teha kirikut ümbritsev kiviaed. Loomulikult on ka koguduse enda liikmete abikäed kõigile talgutöödele oodatud.

Palamuse esmamainimise aastapäeva pidustuste raames toimuvad 23. augustil avapalvus, giidiga ringkäik ajaloolistes paikades, konverents ja vabaõhukontsert, 24. augustil jumalateenistus ja juubelikontsert kirikus.

i

RIINA MÄGI

blog comments powered by Disqus