Veeohutuspäev möödus aktiivse huvi ja kaasalöömisega

Esmaspäeval Kuremaa rannas peetud veeohutuspäeval jagati nii teoreetilisi kui ka praktilisi nõuandeid abivajaja päästmiseks ja talle esmaabi andmiseks ning anti mitmeid soovitusi turvaliseks ja ohutuks käitumiseks vees. Veeohutuspäev sai teoks Jõgeva maavalitsuse, Päästeameti ja Kuremaa vabatahtliku järvepääste koostööna.

Üritus pidi algselt toimuma pühapäeval, kuid lükati vihmase ilma tõttu päeva võrra edasi. “Esmaspäeval oli Kuremaa vabatahtliku järvepääste andmetel rannas üle kolmesaja puhkaja. Veeohutusega seotud teemade käsitlemisse elati kaasa tähelepanelikult ja huviga,” ütles ürituse peakorraldaja, Jõgeva maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna terviseedenduse peaspetsialist Maiu Veltbach.

“Huvilistele õpetati päästerõnga viskamist abivajajani (viskeliin) ja teisigi võimalusi hättasattunute abistamiseks. Ene Viitkin Eesti Punase Risti Jõgevamaa Seltsist õpetas mannekeeni peal kannatanu elustamist.

Alkoprille kandes sai kogeda, mismoodi kulgeb teekonna läbimine alkoholijoobes. Kuremaa ujula ujumistreener Ester Orav õpetas tegema lihtsamaid harjutusi, mis ujumise meeldivamaks teevad ja mis tagavad parema õnnestumise,” rääkis Veltbach.

“Laste ja noorte rohkust arvestades oli Kuremaa rannas mõeldud ka meelelahutusele. Sündmus algas tantsulise zumbatreeninguga, millele andsid erilise hoo Kuremaal laagris olnud korvpallipoisid. MTÜ Jõgeva Perekeskuse mängutoa Kraaksupesa eestvedajad Liina Stamm ja Zanna Toht maalisid laste põskedele suviseid pilte,” lisas Veltbach.

“Veeohutuspäev on traditsiooniline suvesündmus, mille läbiviimiseks Kuremaa rand maakonna avaliku rannana igati sobib,” lausus terviseedenduse peaspetsialist. 

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus