Tapikul peetakse kodukandipäeva

Järgmisel laupäeval, 12. juulil saab teoks järjekordne Tapiku kandi rahva kokkusaamine.

 

Kõik on oodatud!

Tapiku on väike koht. Tänavusele kodukandipäevale on oodatud nii endised Tapiku kooli vilistlased kui ka Tapiku ja ümberkaudsete külade elanikud. Virve Etulaid kinnitas, et kui ka mõnel mujalt pärit inimesel on huvi ja soovi Tapiku kandi rahva kokkusaamisele tulla, siis on nad kõik seal oodatud külalised.

Nelja aasta eest osales Tapiku kandi rahva kokkusaamisel umbes 240 inimest. Tänaseks varemeteks saanud endisel Tapiku kooli hoonel on aga nüüdseks uus omanik.

Virve Etulaid tõdes, et nüüd, kus eelmisest kokkusaamisest on möödas neli aastat, oli igati mõistlik taas selline üritus korraldada, sest inimesed vananevad ja paljudest ehk paari, kolme pärast enam sellisele kokkusaamisele tulijat ei ole. Kui väga harva kohtutakse, unustavad inimesed oma kunagise kodukoha lihtsalt ära.

 

Näitus rabast leitud esemetest

Virve Etulaidid sõnul pole nad suurt ja vägevat  päevaprogrammi plaaninud, sest kui kunagised ühe kandi inimesed üle pika aja kokku saavad, tahavad nad ju omavahel juttu ajada, vanu aegu meenutada ja oma praegusest elust ning tulevikuplaanidest üksteisele rääkida.

Küll saab aga vaadata huvitavat näitust Tapiku rabast leitud esemetest ning huvilistel on võimalus saada ülevaade Tapiku kandi ajaloost. Lisaks saab mängida võrkpalli, kiikuda ning ilmselt saab mängida ka koroonat ja lauatennist.

Muusikalise poole eest hoolitseb ansambel Jõgevalt ning Aidu segaansambel. Kodukandipäevalistele esinevad ka kõhutantsijad. Toitlustaja on samuti Jõgevalt tellitud. Eelmisel korral pakuti kõigile soovijatele tasuta suppi, mis aga tähendas, et tuli maksta  osalustasu. Seekord osalustasu ei võeta ja kõik ostavad toidu ise.

Virve Etulaid avaldas lootust, et info Tapiku kodukandipäevast jõuab kõigi huvilisteni, sest seda levitatakse nii Vikerraadio kaudu, interneti teel kui ka ajalehtedes.

Kodukandipäeva peakorraldaja usub, et küllap  jagavad endised Tapiku kandi elanikud ja sealse kooli vilistlased seda infot ka suusõnaliselt. Loodetavasti paneb ka ilmataat omalt poolt üritusele õla alla ja keerab vihmakraanid koomale.

TOOMAS REINPÕLD

blog comments powered by Disqus