Põltsamaa hokimehed mängisid MM-turniiril

Hiliskevadel Riias toimunud seenioride MM-võistlustel jäähokis tegid kaasa ka kaks Jõgevamaa hokimängijat. Põltsamaa mehed Ülo Guss ja Tõnu Järviste mängisid vanuseklassis 60 pluss osalenud Eesti meeskonnas Vana Tallinn. Kolme meeskonna kolmeringilisel turniiril, mis kandis nime Amber Cup, teeniti kolmas koht. Kõigis kuues mängus kaitses Eesti meeskonna väravasuud Ülo Guss. Kolme viisikuga mänginud Eesti koondise kaitseliini tugevdas aga Tõnu Järviste.

Vanuseklassi meistriks tuli Venemaa (Tšeljabinski Traktor) meeskond, kus lõid kaasa mitmed suurvõistluste kogemustega hokimehed. Teine koht kuulus Lätile (Riia veteranid) ja kolmas oli Eesti (Vana Tallinn). Lisaks Gussile ja Järvistele tegi Eesti meeskonnas kaasa mitmeid endisi tuntud hokimehi, kellest kõige nimekam oli NSV Liidu koondise piirimaile jõudnud Tiit Lambin.

“Mängisime turniiril kuus mängu. Traktorile kaotasime kõik kolm kohtumist, neist tasavägisema 3:8. Traktori meeskonnas oli endisi Liidu tippmängijaid üle Venemaa,” rääkis Guss, kes teenis ka parima mängija eriauhinna.

Riia meeskonnast olid eestlased kokkuvõttes paremad, sest lätlastega mängiti 2:2, 4:3 ja 1:1, kuid viimased mängisid Traktoriga just nii, nagu vaja. Viimane nendevaheline kohtumine lõppes 4:4 ja Riiale kuulus Traktori järel teine koht.

Gussi sõnul ei suutnud see siiski head muljet turniirist rikkuda. “Võistlused olid väga hästi korraldatud. Erinevate vanuseklasside turniirid toimusid korraga neljas jäähallis. Ka meil õnnestus mängida nii Riias kui Ogres ja ühe kohtumise pidasime suurel Volvo Arenal. Meeskonnavaim oli meil hea ja endistele hokimeestele oli selline turniir tore väljakutse.” 

 TIIT LÄÄNE

blog comments powered by Disqus