Kaitseliidu Jõgeva malev saab uue maja

Lähiajal algavad Kaitseliidu Jõgeva maleva uue staabi- ja tagalakeskuse ehitustööd. Praegu Jõgeva kesklinnas üsna kitsastes oludes tegutsev Jõgeva malev saab uutesse ja avaratesse ruumidesse kolida eeldatavasti järgmise aasta suvel.

 

Ehitustööde teostamiseks Aia tänav 36a kinnistul sõlmis Kaitseliit kevadel töövõtulepingu RAMM Ehituse OÜ-ga. Alates möödunud aasta sügisest seda nime kandev ettevõte on jõgevalastele tegelikult juba vana tuttav – 2006. aastal loodud ning varem TREV-2 Ehituse OÜ nime kandnud firma suuremate tööde hulka kuulub ka Jõgevamaa gümnaasiumi hoone rekonstrueerimine.

 

Uus maja läheb maksma üle kolme miljoni euro

Kaitseliidu peastaabi tagalakeskuse kinnisvarajaoskonna juhataja Toomas Kuninga sõnul kujuneb projekti maksumuseks üle kolme miljoni euro. “Ehitajaga allkirjastatud lepingu kohaselt on hoonekompleksi maksumuseks koos käibemaksuga umbes 2,75 miljonit eurot,” ütles Toomas Kuningas, lisades, et see on puhtalt üldehitustöö maksumus.

“Sellesse ei ole arvestatud sisustuse hind ning eelnevad ja edasised kulud: projekteerimine, ehitustööde omanikujärelevalve jne. Kogu projekti maksumus on kindlasti üle kolme miljoni euro.”

 

Hoones viiekümnemeetrine kolme rajaga lasketiir

Resand AS-i projekteeritud hoonekompleksi suurus on 2450 ruutmeetrit. Lisaks Jõgeva maleva staabi administratiivruumidele, tulevad ehitatavasse hoonesse ka 60 inimest mahutavad õppeklassid ning lasketiir koos relvaruumidega.

“Hoones hakkab paiknema viiekümnemeetrine kolme rajaga kinnine lasketiir,” lausus Toomas Kuningas.

“Kuna Kaitseliidu maleva hoone kohta võib öelda, et see on lisaks staabi- ja tagalakeskusele ka õppekeskus, tulevad sinna kaks õppeklassi ning ka mõned majutusruumid kaugemalt pärit õppuritele, kes saavad jääda sinna ööbima.”

Toomas Kuningas lisas, et majutusruumid tulevad väga askeetlikud, ei midagi luksuslikku.

Staabi- ja tagalakeskuse hoone siseõues hakkavad paiknema laoruumid varustuse jaoks ning tehnika remonditöökoda.

 

Maja saab valmis tuleva aasta suvel

Toomas Kuninga sõnul on hoonekompleksi valmimistähtajaks 2015. aasta suvi. “Üldehitustööd on järgmise aasta juuniks lõppenud, siis algab aga maja sisustamine ja selle käikuvõtmine,” ütles ta. “Loomulikult võib seal tulla üllatusi, mida me täna ei oska prognoosida ja mis pigem pikendavad tähtaega. Teatud tööd nagu asfalteerimine ja haljastamine jäävad kindlasti kevadesse ning kvaliteedi arvelt ei ole mõtet kiirustada. Ümberkolimine toimub tõenäoliselt augustis.”

Hoone pidulik avamine võib Toomas Kuninga sõnul siiski toimuda ka varem. “Oleme oma objekte avanud ka ilma sisustuseta. Kuupäev on kohaliku maleva otsustada, võib-olla soovivad nad seda teha näiteks järgmise aasta võidupühal.”

 

Enne võidupüha paraadi avati Valga staabihoone

Praegu paikneb Kaitseliidu Jõgeva malev Aia tänav 4 asuvates Jõgeva linnale kuuluvates ruumides. Toomas Kuninga sõnul lõpetab Jõgeva malev pärast uue staabi- ja tagalakeskuse valmimist üürilepingu Jõgeva linnaga ning siis puudub neil ka edasine vajadus kasutada kõrvalkinnistul Aia tn 4a asuvaid garaažibokse, mis on Kaitseliidu omandis. Garaažiboksid võõrandatakse Toomas Kuninga sõnul tõenäoliselt järgmisel aastal.

Enne Jõgevat sai uued ruumid Kaitseliidu Valgamaa malev, mille renoveeritud staabihoone ja uusehitisena rajatud tagalahoone avati vahetult enne tänavust võidupüha paraadi. Järge ootavad näiteks Sakala, Võrumaa, Põlva, Saaremaa, Lääne ja Alutaguse maleva staabihooned. See oli juhus, et Valga hoone avamine paraadiga kokku sattus,” ütles Toomas Kuningas. “Praegune tempo on keskmiselt üks keskus aastas, piirid seab eelarve.”  

 

MATI ALEV

blog comments powered by Disqus