Põltsamaa kultuurikeskuse direktoriks kinnitati Janne Karu

25. juunil kinnitas Põltsamaa linnavalitsus oma istungil Põltsamaa kultuurikeskuse direktoriks Janne Karu.

Mõnda aega kultuurikeskuse direktori kohusetäitjana töötanud Janne Karu on lõpetanud Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia. Ta on töötanud ka Jõgevamaa Rahvakultuuri Arendus- ja Koolituskeskuse rahvakultuuri spetsialistina, Saare valla kultuuritöö spetsialistina, Põltsamaa linna haridus- ja kultuurinõunikuna ning Põltsamaa kultuurikeskuse rahvakultuurispetsialistina. Janne Karu valiti Põltsamaa kultuurikeskuse direktoriks kahe kandidaadi seast.

Tegevust veelgi juurde

Alles möödunud laupäeval sai Põltsamaal teoks järjekordne linna- ja lossipäev ning seetõttu on kultuurikeskuse vastsel juhil tarvis kiirelt selle ürituse osas n-ö otsad kokku tõmmata. Janne Karu lausus, et loomulikult on tal igasuguseid plaane ja mõtteid, mida Põltsamaa kultuurikeskuse juhina ellu soovib viia, kuid hetkel on nendest veel ennatlik rääkida. Janne Karu toonitas, et võttis Põltsamaa kultuurikeskuse juhtimise üle inimeselt, kes seda tööd siiani väga hästi oli teinud.

Karu hinnangul kasutatakse Põltsamaa kultuurikeskust piisavalt aktiivselt, kuid ta soovib sealset tegevust veelgi aktiivsemaks muuta. Ikka leidub veel nädalapäevi ja kellaaegu, kus kultuurikeskuse ruumes võiks aktiivsem tegevus toimuda. Samas, kui sügisel ringid tegevust alustavad, siis pole kultuurikeskusest vabu ruume kuigi lihtne leida. Seetõttu püütakse muuta kultuurikeskuse tööd aktiivsemaks suvisel ajal.  Praegu tegutseb seal näiteks Eesti modellide casting.

Kaks ametikohta täitmata

Hetkel töötab Põltsamaa kultuurikeskuses vaid neli inimest:  direktor, kunstiline juht ning kaks administraatorit, ning mõned ametikohad on veel täitmata. Praeguse seisuga on komplekteerimata rahvakultuurispetsialisti ametikoht ning valgus- ja helitehniku koht. Kultuurikeskuse direktor loodab, et hiljemalt augusti lõpuks on need töötajad olemas.

Praegu tegeleb Janne Karu aktiivselt Põltsamaa linna kollektiivide saatmisega Tallinnas toimuvale üldlaulu- ja tantsupeole. Eile hommikul asusid Tallinna poole teele naisrahvatantsurühm Uhka, segarahvatantsurühmad Zipelgad ning Virmalised. Homme õhtul asub Tallinna poole teele naiskoor ning neljapäeva hommikul alustab peoteekonda Põltsamaa puhkpilliorkester.

On kollektiividele toeks

Janne Karu koos Põltsamaa kultuurikeskuse kunstilise juhi Vilve Pihtiga läheb Tallinna Põltsamaa linna lauljaid, tantsijaid ja pillimehi toetamaja ja innustama ning nad osalevad ka rongkäigus.  Põltsamaa kultuurikeskuse vastne direktor loodab jääda sellesse ametisse pikemaks ajaks.

Janne Karu ilus kodu asub Põltsamaal ja seetõttu ei kavatse ta sealt lähema 10-15 aasta jooksul kuhugi  minna. Ta on enda sõnul õnnelik inimene, sest saab kodu lähedal töötada.  

Varem töötas Põltsamaa kultuurikeskuse direktorina Irja Targama, kes lahkus ametist omal soovil tänavu 16. mail.

i

TOOMAS REINPÕLD

blog comments powered by Disqus