Puurmani lapsed sisustavad aega töö- ja puhkelaagris

Puurmanis esimest aastat tegutsevas töö- ja puhkelaagris suvevaheaega sisustavad poisid ja tüdrukud teevad mitmesuguseid jõukohaseid töid, mille tulemusena kodukant nägusama ilme saab. Vaba aeg kulub köitvale ning silmaringi avardavale tegevusele ja puhkamisele.

Lastele on leitud jõukohast tööd

Puurmani töö- ja puhkelaagris on kuusteist last kümnendast neljateistkümnenda eluaastani. ?Poisid ja tüdrukud on teinud mitmesuguseid töid. Näiteks aidati likvideeritavast spordi- ja kultuurimajast mööblit lasteaeda vedada, laoti üldkasutatava sauna jaoks puid riita, värviti pinke ja bussiootepaviljoni,?  rääkis laagriülem Kaia Raud.

?Enamik laagrilapsi elab Puurmani alevikus, aga tuldud on ka Laevast ja Pikknurmest. Võtsime laagrisse vastu kõik soovijad,? lisas ta. Koos Kaia Rauaga on laagrielu korraldamas kasvatajad Imbi Sinimets, Airi Sinimets ja Karmen Allev.

?Mina aitasin kultuurimajast mööblit lasteaeda viia. See oli veidi väsitav, kuid omamoodi põnev tegevus, sest korduvalt sai veoautoga küla vahel sõita,? rääkis Robin Kalda.

?Mulle meeldis kaitseliitlaste sisustatud tund, kus huvitavat juttu kuulasime, relvi ja muudki tehnikat uudistasime,? lausus Grete Kukk, kes tuli enda sõnul laagrisse ema soovitusel

Lapsi ootab preemiareis

?Kõik on siin laagris äge olnud,? kinnitas Geterly Uustalu. ?Minagi olen laagriga igati rahul. Ootan põnevusega, kuhu sõidame preemiareisile. Kasvatajate sõnul olevat see üllatus,? lisas Melany Sillaste.

Süüa saavad laagrilised Puurmani mõisakooli sööklas. Laagri läbiviimist toetab Puurmani vald.

?Peame oluliseks, et lapsed saaksid maast madalast proovida tööd teha, kogeda füüsilist pingutust, aga ka töörõõmu, ning  asjalikult oma vaba aega sisustada,? ütles Puurmani vallavolikogu esimees Aare Järvik, kes pakkuski välja mõtte töö- ja puhkelaager korraldada.

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus