Jõgeva noortekeskuse vabatahtlikud korrastasid linna haljasalasid

Möödunud nädalal, 9.–13. juunini toimus Jõgeva linna noortekeskuses vabatahtliku töö nädal. Kümmekond usinat noort askeldasid linna haljastusspetsialisti Taivo Paeveere juhendamisel parkides ja lillepeenarde juures.

Tööhoos noori võis kohata Piiri tänava ristmikul peenraid istutamiseks ette valmistamas, pargis jõukohaseid hooldustöid tegemas ning raudtee ääres taimi istutamas. Noortele olid nõu ja jõuga abiks noortekeskuse töötajad Ülle Ottokar ja Marju Saviauk.

Ülle Ottokari sõnul olid noored väga tublid. “Tööd hakkavad otsa saama, seetõttu teeme viimase päeva lühemalt ja sõidame siis Tartusse,” rääkis noorsootöötaja nädal tagasi.

Eelviimasel tööpäeval toimetasid vabatahtlikud noortekeskuses ja selle ümbruses. Noori jagus kõikjale: pesti aknaid, võeti tolmu, värviti kella- ja nagialuseid ning lõigati noortekeskuse ümbruses puudel oksi. Noorte ühisel arvamusel on neil olnud igati põnev ja lahe nädal. “Saagida oli kõige toredam,” leidis usin vabatahtlik Sandra.  “Lõpuks murdusid kõik saed ära,” hüüatas Martten. Ülle lisas, et haljastusspetsialist Taivo võttis mootorsaega maha suuremaid oksi ja noored said väikeste käsisaagidega peenemaid harusid kärpida. Martteni sõnul oli kõige keerulisem istutamine, Birgitta arvates oli see töö aga hoopiski kõige mõnusam ja kergem. Sandra meenutas, et raskeks tegi istutamise puujuurikas, mida esimesel päeval ühiselt välja sikutati. “Istusime mulla sees ja kõik ümberringi sikutasid, kuni juurikas välja tuli!” rääkisid noored naerdes.

Noored vabatahtlikud elavad enamasti Jõgeval või linna lähiümbruses. See ongi oma kodukoha keskkond, mida üheskoos korrastati.

Vahvad vabatahtlikud said preemiareisi Tartu Lõunakeskuse seiklusparki ning 4D kinno. Koduteel põigati läbi Äksi kiigepargist, kus on kokku 15 erinevat kiike. Seal korraldati ka mõnus piknik. 

 

 

 

MARGE TASUR

blog comments powered by Disqus