Koolide mõttespordi online- olümpiaadilt kabes kaks esikohta Palamusele


Eesti Mõttespordi Liit, mõttespordi portaal
Vint.ee ja Eesti Kabeliit korraldasid 2013./14. õppeaastal neljaetapilise võistluse 64-r. Kabes. Võisteldi algkoolide, põhikoolide ja gümnaasiumide arvestuses.


Algkoolide rühmas osales 136 õpilast 19 koolist ja siin sai üldarvestuses kindla võidu Oskar Lutsu Palamuse Gümnaasiumi 2. klassi õpilane Triinu Jalg. Ta oli võidukas kahel esimesel etapil, 3. etapil 3. ja viimasel etapil 2. Arvestuspunkte kogunes 387. Järgnesid samuti Eesti noorte kabeparemikku kuuluvad Patrick Magnus Tohver ja Hans Robert Kannukene Tallinna reaalkoolist vastavalt 378 ja 369 punktiga.

Põhikoolide rühmas oli osavõtt kõige arvukam, osales 173 mängijat 32 koolist. 6. klassi õpilase Merilii Jala võit oli veelgi  ülekaalukam, kuigi ta ei võitnud ühtegi etappi. Kohad etappidel vastavalt 2., 3., 5. ja 2. Arvestuspunkte kogunes Meriliil 371, järgnesid Aare Peeter (Kahtla lasteaed-põhikool) ja Markus Veia (Aruküla põhikool) vastavalt 345 ja 344 punktiga. Kahel etapil osales ka Merilii koolikaaslane Teele Toomjõe, kes oli esimesel etapil 44.

Eeloleval õppeaastal on online-olümpiaad kavas läbi viia kuueetapilisena.

i

JÕGEVA KABEKLUBI

blog comments powered by Disqus