Jõgeval avati Alexela kolmeteistkümnes vedelgaasitankla

Alexela Oil avas teisipäeval pidulikult Jõgeval Piiri tänaval asuva LPG autogaasitankla. Koos mõni tund hiljem Tartus Annelinnas avatud tanklaga kuulub Alexela Oili vedelgaasitanklate võrgustikku nüüd neliteist tanklat, Jõgevamaal saab gaasiseadmetega autosid lisaks Jõgevale tankida ka Põltsamaal Puhu ristis.

Viimase kahe aasta jooksul on Alexela Oil avanud vedelgaasitanklad Tallinnas, Jüril, Laagris, Paldiskis, Põltsamaal, Tartus, Põlvas, Elvas, Jõhvis, Sõmerus ja Haapsalus, valmimisjärgus on tanklad Võistes, Viljandis, Türil, Lool ja juba kolmas tankla Tallinna linnas. Alexela Oili tegevjuhi Ain Kuusiku sõnul on uute tanklate asukohad valitud strateegiliselt asulate keskmesse ja suuremate liiklussõlmede lähedusse.

Alexela Oili müügiarendusdirektori Aivar Räime sõnul peaks käesoleva aasta lõpuks firma üle-eestilisse gaasitanklate võrku kuuluma juba kakskümmend tanklat. “Eestis on praegu vajadus 20-25 tankla järele, nendega suudaksime me katta kogu riigi,” ütles Aivar Räim, kelle hinnangul on Alexela Oil suuteline nõudluse kasvades seda arvu ka suurendama. “Kui suuremates linnades tekib erivajadus, siis sellest lähtudes vaatame edasi. Kohti meil on, kuhu vedelgaasitanklaid rajada,” lisas ta.

Mõnes väiksemas asulas palju gaasitarbijaid

Aivar Räime sõnul on firma oma vedelgaasitanklate müügitulemustega väga rahul. “Üllatanud on mõned sellised kohad, kus me ei osanud isegi arvata, et seal on nii palju gaasitarbijaid,” märkis müügiarendusdirektor. “Keskmiselt oleme me aga täiesti rahul kõigi oma kahe aasta jooksul rajatud tanklatega.” Edukamad on loomulikult olnud suuremates linnades ja üleriigiliste maanteede ääres tegutsejad. “Gaasiturul töötab samuti selline põhimõte, et kus on rohkem autosid, seal on ka rohkem gaasiautosid ning suurem LPG-autogaasi nõudlus.”

Alexela Oil vedelgaasiturul konkurentsi ei karda, pigem vastupidi. “Eestis oleme me teerajajad olnud ja ma arvan, et mõne aasta pärast on hea mõelda, et see otsus sai tehtud,” lausus Aivar Räim. “Nüüdseks tegutseb sellel turul juba mitmeid ettevõtjaid ja mõnes mõttes on see isegi hea. Sellega seoses tekib ju tarbijaskonda juurde, inimestel on rohkem tankimisvõimalusi ja autodele paigaldatakse rohkem gaasiseadmeid.”

Aivar Räime sõnul oli Jõgevale vedelgaasitankla rajamine täiesti probleemivaba. “Oleme väga rahul, koostöö Jõgeva linnaga sujus ning meil ei olnud siin mingeid probleeme,” kinnitas ta. “Leidsime ka tankla territooriumil väga sobiva koha ning täna on hea vaadata, et kõik arhitektide poolt paberile pandu on ka tegelikkuses hästi välja tulnud.”

Jõgeva vedelgaasitankla on tankimiseks ööpäevaringselt avatud olnud juba 27. maist, sel teisipäeval toimunud pidulikule avamisele olid kogunenud Alexela Oili esindajad, omavalitsusjuhid, ehitajad ja projekteerijad.

Alexela Oili müügidirektor Marek Miller soovis, et kohalik rahvas võtaks uue tankla kiiresti omaks. “Koos eelmisel aastal avatud Põltsamaa tanklaga on tekkimas piirkondlik taristu, väga kaugele ei jää siit ka Tartus Annelinnas asuv tankla,” ütles Miller. “Meie suureks unistuseks on panna inimesi gaasiga sõitma, sest gaas on võrreldes bensiini või diisliküttega oluliselt soodsam ja keskkonnasõbralikum kütuseliik. Kütus on väga paljudele väga oluline kuluartikkel ning nüüd on ka Jõgeva rahval võimalik soodsamalt tankida.”

Alexela Oil rajab gaasitanklaid koostöös Alexela Gruppi kuuluva Reola Gaasiga, kes on ühtlasi ka ettevõttele LPG-autogaasi tarnijaks. Ka Reola Gaasi juhatuse liige Jaanus Mumm avaldas lootust, et Jõgeva ettevõtjad ja eraisikud saavad  tankla avamisest innustust ning hakkavad veelgi rohkem autokütusena gaasi kasutama.

“Reola Gaasi nimel saan ma lubada, et nii avatava tankla kui ka kõigi teiste Alexela Oili gaasitanklate autogaas on parima kvaliteediga Eestis. See on valmistatud ja testitud meie oma terminalis Reolas ning see tagab gaasi kindla kvaliteedi.”

Gaasiga sõita tuleb odavam

Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev rõhutas gaasitankla avamisel kütuse keskkonnasõbralikkust. “Inimesi mõjutab kõige rohkem muidugi hind, aga kindlasti on palju ka neid, kellele on oluline loodussõbralikkus,” lausus maavanem.

Jõgeva linnapea Aare Olgo avaldas lootust, et vedelgaasitankla avamisest saab üks konkursi “Jõgeva linna aasta tegu” nominentidest, ning kahetses, et tema jaoks avati vedelgaasitankla Jõgeva linnas liiga hilja. “Mul oli kunagi gaasiga sõitev auto ning ma tean omast käest, et gaas oli hinnalt soodsam ja sellega sai kaugemal ära käia,” sõnas linnapea.

Alexela Oili müügiarendusdirektori Aivar Räime sõnul on vedelgaasiseadmele üleminek puhtalt rahaline küsimus. “Algne väljaminek tasub ennast kiiresti ära. Kes sõidab palju, sellel on gaasiseadme hind juba esimese aastaga tagasi teenitud. Sama on ka uue autoga: kui näiteks liisingumakse kasvab 10-15 eurot, aga igakuine kütusekulu kahaneb 30-40 euro võrra, siis tasub see üsna pea ära. Inimesed, kes soovivad oma autodele gaasiseadmeid panna, võivad julgelt Alexela Oiliga või Reola Gaasiga kodulehe kaudu ühendust võtta. Me leiame lahenduse ja sobivad paigaldajad,” kinnitas ta.

i

MATI ALEV

blog comments powered by Disqus