Vana-Jõgeva külas peeti stiilne mootorratturite kokkutulek

Möödunud laupäeval ja pühapäeval peeti Jõgeva vallas Vana-Jõgeva külas rahvusvaheline mootorratturite kokkutulek Viiking Weekend. Selle korraldas tsiklimeeste klubi MC Must Leegion, kes oma sümboolikas ja ettevõtmistes toob esile seotust Vana-Jõgeva külaga.

Rahvusvahelisele kokkutulekule saabus üle seitsmekümne tsiklimehe ja -naise Eestist ja ka Soomest. Laupäeva hommikul sõideti tsiklituurile Jõgevamaal paiknevatele kunagise Muinas-Eesti Vaiga maakonna aladele, kus külastati Elistvere loomaparki, Kassinurme linnamäge ja mittetulundusühingule Pommiauk kuuluvat Jõgewa Muuseumi.  “Iseäranis ootamatuks ja emotsionaalseks osutus kohtumine Elistvere loomapargis elava karuga, kes oma aias üsna otsustavalt meie poole kõndis.  Huvitav oli vaadata ka ilveseid, kes aga puude okstel ennast kavalasti varjata oskasid,” rääkis Tallinnas tegutseva motoklubi Pikne MC liige Liana Vahtra, kes on omanimelise tervisetoa perenaine ja tegeleb tervisliku toitumise teemalise nõustamisega. Tema sõnul sõideti Jõgevamaale mööda Piibe maanteed. Liana elukaaslane Ahto Nahkor ütles, et nende motoklubil on head suhted mitmete taoliste klubidega. “See oli üks põhjusi, miks tuline MC Must Leegion korraldatud kokkutulekule.   Mõnikord on räägitud ka motoklubide vahelisest vaenust, tegelikult on vastastikune suhtumine sõbralik, rääkis ta. “Tsiklid,  millega meie klubi liikmed sõidavad, on põhiliselt Shopperid, kuid klubi on avatud ka teiste mootorrataste omanikele,” lisas Nahkor.

Motoklubi Ösel MC esindajad Saaremaalt avaldasid arvamust, et MC Must Leegion on kokkutuleku korraldamiseks valinud väga kauni ja stiilse paiga Jõgeva lähedal. “Tsiklid on minu hobiks kolmandat aastat. Klubi nimi MC Must Leegion viitab nii-öelda tumedatele lehekülgedele endises elukäigus. Klubi värvideks on must ja kuldne,” ütles klubi kapten Kalle Vilms. “Tsikliharrastuse arendamise kõrval on meie klubi liikmete hobiks uurida ja tutvustada ka Muinas-Skandinaavia meresõitjate ajalugu, kultuuri ning elustiili. Nõupidamiste ja kokkusaamiste korraldamiseks ehitasin meie klubi keskusse Vana-Jõgeva külasse viikingilaeva kujulise hoone, mille väljanägemise ja sisekujunduse ise välja mõtlesin,” rääkis ta.

“Rõhutame  seotust Vana-Jõgeva külaga ja püüame Jõgeva valla sündmustel sageli kaasa lüüa. Näiteks osalesime möödunud aastal Jõgeva valla 146. aastapäeva tähistamisel,” lausus klubi liige Margus Lepp. 

“Mootorratturitega on meeldiv koostööd teha,” ütles kokkutuleku toitlustamismeeskonda kuulunud grillimeister Kaupo Mathiesen Voorelt.

i

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus