Esimese sinimustvalge lipu õmbleja auks avati Põltsamaal tuba

Alevivanem Carl Schmitdti  Majas sisustati esimese sinimustvalge lipu õmblejale, omaaegsele Põltsamaa kihelkonnakooli tütarlaste käsitööõpetajale Emilie Beermannile (1860-1896) pühendatud tuba.

Maja perenaise Ülle Saksniidu sõnul asub Emilie Beermanni tuba hoone teisel korrusel. “Beermanni mälestus on toas jäädvustatud piltide ja tekstidega seinal. Edaspidi arendame välja ka toale omased teenused. See  tuba oli meil esimene Superior -klassi tuba, mis valmis sai. Toas on kliente käinud juba viis aastat, kuid nüüd me kujundame selle ümber. Oluline on info lipu õmblemisest ja sellest erilisest naisest, mis jõuab majutuse klientideni. Laiemalt mõeldes: saadakse rohkem teada Põltsamaast, meie piirkonnast, siinsest ajaloost ja kultuuriloost,” ütles Saksniit.

“Kuna meie maja on ehitatud  aastal 1860 ja siin on asunud haigla ja koolimaja, eristume teistest külalistemajadest just oma ajalooga ja seepärast soovime seda niisuguses võtmes ka  tutvustada. Järgmine tuba saab Carl Schmidti toaks,” lisas maja perenaine.

i

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus