Mihkel Kuke tubli saavutus

Neljapäeval Jõgeva staadionile kergejõustiku Kuldliiga hooaja avavõistlust vaatama tõtanud kodupublik ei pidanud Eesti mulluse parima odaviskaja Mihkel Kuke tulemuses pettuma. Jääda odaviskeduellil Andrus Värnikule vaid 79 sentimeetriga alla on tõeliselt tubli saavutus.

Publik elas Mihkel Kuke visetele häälekalt kaasa. Küllap hea tulemus koduseinte ning sportlast toetava publiku sooja kaasaelamise toel tuligi. Ühtlasi täitsid mõlemad osaviskajad Jõgeval ka MM-i A-normi 81.00.

Heas vormis oli Jõgeval ka naisodaviskaja Moonika Aava, kuid temagi ei suutnud Jõgeval enda nimele 2004. aastast kuuluvat Eesti rekordit püüda. Võidu tagas talle tulemus 58.93.

Staadionile tulnud ei pidanud neljapäeva õhtul pettuma, sest aeg möödus huvitavalt ja kiiresti ning sportlaste tulemustega võis rahule jääda. Kui Ksenija Balta 100 meetri jooksu stardipakkudele kummardus, elas publik ka tema võidule häälekalt kaasa. See näitas, et ei toetatud mitte ainult omasid, vaid kõiki häid tegijaid. Ksenija Baltalt oodati 100 meetri jooksus Eesti rekordi alistamist, kahjuks jäi see seekord Jõgeval nägemata.

Kettaheite olümpiavõitja ja maailmameister Gerd Kanter rekordit ei visanud ja ise oma tulemusega 67.68 rahule ei jäänud. Küllap läheb ka Kanteril  pärast kosumist paremini.

Ligemale tuhandepealine publik, mis väikeses Jõgeva linnas tõeliselt haruldane, sai neljapäeva õhtul siin tõelise spordielamuse.

30. mai 2009

blog comments powered by Disqus