Pea meeles, et rong on alati peateel

Juba mitmendat aastat viib politsei- ja piirivalveameti lõuna prefektuur koostöös MTÜga Operation Lifesaver Estonia läbi ennetusprojekti, mille eesmärk on vähendada raudteel toimuvate liiklusõnnetuste ning  nendes hukkunud või vigastatud inimeste arvu. Tänavugi jagati sama projekti raames raudtee lähedal asuvate koolide 5. ja 6. klasside õpilastele raudteeohutuse alaseid teadmisi ning toimus loomingukonkurss kahes kategoorias. Lastel oli võimalik kirjutada reisijutt “Raudteerööpad lähevad alati koos” või näidata oma teadmisi ja kunstiannet raudteeohutusplakati “Rong on alati peateel”  valmistamisel. Kusjuures parimate võistlustööde autoreid ootas auhinnana väljasõidureis Tartusse Ahhaa teaduskeskusse.

Meie maakonnas osalesid projektis Jõgeva põhikool, Oskar Lutsu Palamuse Gümnaasium ja Tabivere gümnaasium ning kokku sai raudteeohutusest teadmisi pea 200 koolilast.  

Heameelt valmistas, et nii palju lapsi sellest konkursist osa soovis saada: kokku esitati loomingukonkursile kuus reisijuttu ja üheksa plakatit ning võitjaid välja valida oli äärmiselt keeruline.

Huvitavate reisijuttude eest tänan Oskar Lutsu Palamuse Gümnaasiumi õpilasi Sander Kõivu, Lisete Kolli, Simar Evertit, Janne Ellerit, Lisette-Brett Polli ning Jõgeva põhikooli õpilast Gerli Seini. Tänan ka kõiki vahvate plakatite autoreid Jõgeva põhikoolist. Need olid Kaisa-Siret Hint, Ly Möller, Ingle Kürsa, Maarja Antonov, Evelin Pigo, Kerttu-Helena Pau, Ingela Aavik, Kadi-Liis Viiar, Grete Mägi, Carmen Kull, Tairi Valdlo, Maria Sootla, Emma Selgis, Anna-Liisa Jerlakas, Aleksandra Alatsei, Triinu Tõnts, Nelly Kald, Annaliis Tenisson, Ingelo Raja, Ragnar Säärits, Marite Komp, Mallar Pärtel, Aili Kaasik, Mirjam Humal, Merilyn Väär, Marlen Tamm, Kristo Voitk, Andris Põder, Raul-Markus Kask, Karl Lani, ning Tabivere gümnaasiumist Riin Reinberg ja Mari-Liis Kirs.

Kõik plakatid on välja pandud Jõgeva kohtu- ja politseihoone esimesele korrusele.

Olete oodatud näitusega tutvuma!

KERSTI RAIKÜLA, noorsoopolitseinik

blog comments powered by Disqus