Ei saa jääda kõrvaltvaatajaks

Olin omal ajal ka Näduvere Küla Seltsingu asutamiskoosolekul, kus L. Kohala valiti juhatuse liikmeks. Tean ja tunnen teda väga hästi. Tegi oma pere ja külarahvaga alguses suure töö ära. Aitäh talle! Ühel hetkel aga soovis ameti juhatuses maha panna ja nii saigi valitud uus juhatus.

Nüüd aga sisulise kirja juurde. Ma olen sügavalt nördinud MTÜ Näduvere Küla Selts juhatuse liikmete aadressil tehtud süüdistustega. Igal Eesti Vabariigi kodanikul on õigus tegutseda, näit moodustada MTÜ-sid vms. On muudetud  seadusi, mis  nõuavad väga mitmesuguseid tingimusi, näiteks projektide kirjutamine on väga keeruline. Kes teab midagigi projektide kirjutamisest, siis teab, et  seltsingutele,  ühingutele, MTÜ-dele, ettevõtetele jne on projektide kirjutamine ja nende nõuete täitmine väga  raske (nõuab sealjuures omaosalust). Sellega,  nagu selgub,  Lea Kohala ei ole rahul. Ilmselt ei tea täpselt neid nõudeid ja tingimusi.  Millega nimelt kirja autor ei ole rahul, ei tea ja, kas ta isegi teab? Kasutades oma nn nõuandjat (nõuandjaid), on kirja autor asunud ründama MTÜ Näduvere Küla Selts  juhatuse liikmeid. On kolmandate osapoolte poolt helistatud seltsi juhatuse liikmele ja tema peale räigelt karjunud. Küll on juhatuse liikmeid nimetatud ei tea kelledeks: susserdajad ja veel hullem – seltsingu vara omastajad. Minu arvates on see nii tublide suurte  perede emade ja isa ränk süüdistamine. Need kolm juhatuse liiget on teinud ja teevad seda tööd TASUTA oma perede ja igapäevatöö kõrvalt. Tänud neile! Ja kõigi eesmärk on ju külaelu edasi viia. Valelikku  laimu ei ole keegi ära teeninud.

Julgen väita, et  ka Näduvere Külaseltsingu ajal, mis eksisteerib siiani, ei peetud regulaarselt  koosolekuid, mida on püütud kirjas selgitada. Nimetada MTÜ-d Näduvere Küla Selts libaseltsiks on alatu. Kui inimene ei ole rahul millegagi, tulgu rääkigu. Näiteks oleks võinud kutsuda  ise kui Näduvere Küla seltsingu asutaja  külarahva kokku ja oleks ehk  saanud arusaamatused lahendatud. Aga näiteks rahulolematu isik ei osalenud eelmisel aastal ja ka sellel aastal kiigeplatsi kevadisel heakorrastusel. Tõsi, sel aastal oli ta küll alguses kohal, aga lahkus peagi. Pärast koristustöid toimus meil jällegi koosolek – arutelu, kust ta puudus. Minu teada  on juhatuse liikmed temaga korduvalt rääkinud, aga ta jääb oma arvamuste juurde, ei lase isegi teistel rääkida, jutustab ise kõrgendatud hääletoonil.  See on lausa alandav tegusate inimeste aadressil.  

Olen arvamusel, et Lea Kohala ei saa aru seltsingu ja seltsi erinevustest ja ei tahagi aru saada, mille tulemusena solvab ja laimab  MTÜ Näduvere Küla Selts juhatuse liikmeid.

Olen tavaline Näduvere Küla Seltsi liige. Vastulauses pole mul  kirjas ühtegi seaduste paragrahvi ja jään oma seisukoha juurde, et küla elanik Kohala soovib tekitada külarahva hulgas intriige ja seda  ka poliitilistel kaalutlustel koos oma kaasnõustaja(te)ga.

Soovin külarahvale ja kogu vallarahvale ühist meelt ja tegutsemist ühiste eesmärkide nimel – inimeste heaolu nimel. Sõbralikku suhtumist üksteisesse. Me kõik soovime elada rahulikus elukeskkonnas. Või keegi ei soovi?

Kirja autor on toimetusele teada

blog comments powered by Disqus