Palal vald korraldab oma tantsupeo

Eeloleval pühapäeval, 1. juunil korraldavad Pala valla kultuurijuhid Pala kooli staadionil valla oma tantsupeo.

Pala kultuurimaja juhataja Margit Soieva sõnul on nad varem korraldanud nii Peipsi piirkonna kui ka Kodavere kihelkonna tantsupidusid. Pala vallas on piisavalt palju tantsurühmi, seepärast otsustati, et seekord mujalt osalejaid ei kutsutagi.   Pühapäevasel Pala valla tantsupeol, mis kannab nime “Kiärütämä jalga südasuveni”, tulevad staadionimurule kolm memmederühma, kaks naisrühma, üks segarühm ning  tantsurühmad lasteaiast ja koolist.</p>

Kokku osaleb pühapäeval toimuval Pala valla tantsupeol sada või rohkemgi tantsijat.  Margit Soieva ütles, et valla tantsupäeval osalevad ka need neli rühma, kes Tallinnas toimuvale suurele peole pääsevad. Need on kaks laste- ja kaks täiskasvanute tantsurühma.

Margit Soieva sõnul on saanud traditsiooniks, et Palal toimuval  tantsupeol on alati kavas ka  Kodavere kihelkonna rahvatants “Siisik”. Peole andis nime Kodavere murraku uurija ja säilitaja Eevi Treial ja ta on seda teinud juba mitmel peol. Valla tantsupeo on lavaküpseks seadnud peo üldjuht Malle Weinrauch.

Margit Soieva kinnitas, et tantsupidu peetakse Palal ka järgmisel aastal, praegu pole aga otsustatud vaid see, kas tuleb oma valla,  Kodavere kihelkonna või lausa Peipsi piirkonna tantsupidu.  

TOOMAS REINPÕLD

blog comments powered by Disqus