Kuumuse kiuste valima

<span style=”FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: “>Ilmatargad lubavad homseks taas kuuma ilma: siinkandis võib kraadiklaasipügal koguni kolmekümne soojakraadini tõusta. Loodetavasti ei muuda see Jõgevamaa valijaid, kes eelhääletusel ei osalenud, nii loiuks, et nad valimisjaoskonda minekule käega löövad. Kodanikukohuse täitmine ja oma arvamuse väljaütlemine on siiski olulised.

Eesti valib oma saadikuid Euroopa Parlamenti kolmandat korda. Kui kümme aastat tagasi, mil Eesti oli just Euroopa Liitu vastu võetud, tundus kõik selle organisatsiooniga seonduv, kaasa arvatud parlamendisaadikute valimine, uus ja huvitav, siis nüüd on paljud võtnud omaks suhtumise, et meie kuuest saadikust ei sõltu niikuinii mitte midagi ning siis pole ju ka tähtsust, keda sinna valida. On ka neid, kes peavad europarlamenti kandideerimist üldse äriprojektiks: viis aastat europarlamendis vabastab inimese tõepoolest tükiks ajaks või kogu ülejäänud eluks majandusmuredest.

Usutavasti lähtuvad 88 Maarjamaalt europarlamenti pürgijat kandideerides siiski aatelistest motiividest. Ning valijad tulevad kodunt välja, et teada anda, keda nad ennast Brüsselis esindamas tahavad näha.

24. mai 2014

blog comments powered by Disqus