Emumäe jooks toimub tänavu juba kümnendat korda

Pühapäeval,  25. mail Lääne-Virumaal Rakke vallas peetaval Emumäe jooksul on väike tähtpäev: ümber Põhja-Eesti kõrgeima tipu (166m) joostakse võidu juba kümnendat korda.

Tegemist on Eesti esimese mäejooksuga, kus raja madalaima ja kõrgeima punkti kõrguste vahe on umbes 50 meetrit.Rada kulgeb vaheldumisi asfalt-, kruusa- ja metsateedel.

Jooksul on kaks põhidistantsi: 5,5 ja 10 kilomeetrit. Lisaks on 2,5 km distants kuni 12-aastastele ning loomulikult saavad võidu joosta mudilased. Lühemaid distantse on oodatud läbima ka kepikäijad ja niisama Emumäe kauni looduse nautijad.

Võistluste start antakse kell 13.00, numbreid väljastatakse kell 11.00-12.30.

Emumäe jooksu eesmärk on jooksuharrastuse propageerimine ning võistlusvõimaluse pakkumine ja seepärast on jooks neile osalejaile, kes end eelnevalt registreerivad, tasuta. Võistlejaid on viimastel aastatel olnud 250 kuni 350.

Juba neljandat aastat toimub Emumäe jooksuga samal ajal Emumäe laat. Laadaplats asub Emumäe vaatetorni juures ja seal pakutakse käsitööd, keraamikat, aiasaadusi, talutoiduaineid ja palju muud ning seal saab ka keha kinnitada.

Jooksuvõistluse algatajaiks ja esimesteks korraldajateks olid Emumäe noored harrastusjooksjad. Läbi aastate on jooksu korraldatud peamiselt kohalike vabatahtlike kaasabil ja sponsorite toel. Viimastel aastatel on jooksu korraldamist toetanud ka Lääne-Viru maakond Kohaliku omaalgatuse programmi kaudu ning radade korrastamisel on abiks olnud Rakke Spordiklubi.

Eelmisel aastal osalesid võistlusel ka jooksuhuvilised Itaaliast, nii saame öelda, et tegemist  on lausa rahvusvahelise võistlusega.

Täpsem info toimuva kohta ja eelregistreerimine: www.emumae.ee, samuti võib julgelt ühendust võtta jooksu peakorraldaja Triinu Pohlakuga.

Üritust korraldavad MTÜ Emumäe Arenduskeskus ja  MTÜ Emumäe. Emumäe jooks ka Facebookis!

PIRET NURMETALU, MTÜ Emumäe Arenduskeskus juhatuse liige

blog comments powered by Disqus