Emadepäev on rõõmus kevadine püha

/…/ Kas ema südant tunned sa?
Nii õrn, nii kindel, muutmata,
ta sinu rõõmust rõõmu näeb,
su õnnetusest osa saab! /…/

                                    L. Koidula

Emadepäev on rõõmus kevadine püha. See päev annab põhjuse mõelda oma emale, teda tänada ja meeles pidada.

Emadepäeva põhiidee on avaldada tunnustust, et oskaksime väärtustada emade tööd ja annaksime neile võimaluse kasvõi üks kord aastas vabaneda igapäevakohustustest. See väljendab meie tänulikkust.

<font face=”arial,helvetica,sans-serif”>

Emaarmastus on ilus ja võimas, see annab meile kindlustunde, aga samas õpetab meile inimlikkust, hoolivust ja põhiväärtusi. Emad teevad kõik, et oleksime õnnelikud, ja nende targad nõuanded aitavad meil elus hästi hakkama saada. Tema poole võib alati pöörduda, kas rõõmus või mures, ema süda on mõõtmatult suur.

Meie mõtleme oma emale ühel päeval aastas, aga ema mõtleb meile kogu aeg. Ilusad sõnad ja lilleõied väljendagu meie tänutunnet täna. Püüdleme aga selle poole, et meie igapäevased teod väärtustaksid ema, kodu ja ühiskonda kogu aeg.

Kodumaakonna emasid tunnustame konkursil Jõgevamaa aasta ema, mis toimub tänavu teist aastat. Aasta ema on silmapaistev töö- ja pereelus, aktiivne ühiskondlikul tasandil ja heaks eeskujuks teistele peredele. Eelmisel aastal pälvis tiitli Põltsamaa muusikakooli õpetaja Hiie Taks, 2014. aasta laureaat selgus 9. mail Puurmani lossis.

Ilusat emadepäeva kõikidele emadele ja vanaemadele!

i

VIKTOR SVJATÕŠEV, Jõgeva maavanem

blog comments powered by Disqus