Liblikapüüdja läheb “Juhmikese seiklustega” riigifestivalile

Kaks nädalat tagasi toimus Põltsamaal Jõgevamaa algklasside kooliteatrite näitemängupäev. Päeva korraldajaks oli küll Põltsamaa ühisgümnaasium, ent truppidele paremate mängutingimuste andmiseks viidi see läbi kultuurikeskuses.

Näitemängupäeval astus üles viis truppi. A. Haava nimelise Pala Kooli neljanda klassi näitering, mida juhendab Marve Juursalu, J. V. Veski nimelise Maarja Põhikooli näitering, mida juhendab Kristi Jaanus, Põltsamaa ühisgümnaasiumi 3. b klassi näitering, mida juhendab Heli Lehiste ning Jõgeva põhikooli 1. ja 3. klassi trupp, mida juhendab Lianne Saage-Vahur. Viimati mainitud seltskond, kes kuulub ka Jõgeva kooliteatri Liblikapüüdja koosseisu, esines koguni kahe lavastusega: “Juhmikese seikluste” ja “Õnnelapsega”.

Nähtud tükkidest hindaski žürii, millesse kuulusid Jõgeva maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna peaspetsialist Tiina Tegelmann, Kiigemetsa kooli huvijuht Merje Talistu ja Põltsamaa kultuurikeskuse kunstiline juht Vilve Piht, parimaks Jõgeva põhikooli 3. klassi trupi “Juhmikese seiklused”, mis leidis tunnustust ka hiljutisel Kunda Väikese Lava festivalil. See lavastus esindab Jõgevamaad ka algklasside kooliteatrite riigifestivalil, mis toimub 9. ja 10. mail Võrumaal Mõnistes.

i

RIINA MÄGI

blog comments powered by Disqus