Kevadel suureneb huvi Siimusti keraamika vastu

Osaühingul Siimusti Savikoda, kus viiakse edasi 1886. aastal Siimustis alguse saanud keraamikatööstuse traditsioone, on tekkinud seoses kevade saabumisega mitmekülgsemad võimalused oma toodangut tutvustada ja müüa.

Aastaaega silmas pidades kaetakse paljud keraamilised nõud erksamate värvitoonidega. Siimusti Savikoja juhatuse liikme Ülle-Riin Arrase sõnul suureneb kevaditi huvi rõõmsamates värvitoonides keraamikatoodete vastu. “Seepärast ostame pigmente ja segame ise kokku roosasid, rohelisi, siniseid ja teisigi heledamaid värvitoone. Igal aastal püüame ka mõne uue värvikombinatsiooni välja mõelda,” ütles firmajuht.

Arras on ettevõtte kaupluses ka ise tooteid tutvustamas ning müümas. “Peame oluliseks, et kindel arv mitmekesises valikus tooteid oleks meil poes pidevalt saada. Samuti reguleerime tootmist, lähtudes tellimustest. Kevaditi ostavad keraamilisi serviise ja muudki toitlustamises vajalikku Eestimaa turismitalud, kellest mitmetega on püsivad koostöösuhted. Näiteks tullakse ka Saaremaalt Siimustisse keraamikat ostma,” ütles kauaaegne Siimusti keraamikatööstuse edendaja Elsa Kurs, kes jagab osaühingule Siimusti Savikoda oma kogemusi ja nõuandeid.

“Vaatamata moodsamatele trendidele, eelistatakse enamasti ikka maalähedast eestimaist keraamikat,” lisas ta.

“Püüame osaleda võimalikult mitmetel laatadel. Näiteks kolmapäeval olime kohal Tartus Lõunakeskuse kevadlaadal, kuhu võtsime kaasa ka rikkalikus valikus keraamilisi ahjupotte, mis on toiduvalmistamisel jätkuvalt populaarsed. Toodangu viimiseks välisturule kestavad läbirääkimised ühe Soome hulgifirmaga,” rääkis Ülle-Riin Arras.

“Traditsioonide hoidmiseks ja toodete senisest veelgi kaunimaiks ja kvaliteetsemaiks muutmiseks pöörame märkimisväärselt palju tähelepanu töötajate väljaõppele, mis toimub kohapeal.  Eesmärk on arendada koostööd ka oma ala meistritega. Käivad läbirääkimised koostööks Eesti Kunstiakadeemiaga,” ütles Elsa Kurs.

Joosep Tiimanni rajatud keraamikatööstust on Siimustis läbi aegade arendanud mitmed ettevõtted. Praegu tegeleb selle valdkonnaga möödunud aasta jaanuaris loodud osaühing Siimusti Savikoda.

i

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus