Ansambel “Rainka” tähistas sünnipäeva meeleoluka kontserdiga

 

Kasepää vallas Raja kultuurimajas tähistati venekeelseid rahvalikke laule ja tänapäevasemaid meloodiaid esitava  naisansambli “Rainka” 10. sünnipäeva kontserdiga, kus lisaks sünnipäevalapsele esinesid ka külaliskollektiivid.

“Rainka” saamisloost rääkis sünnipäevakontserdil Raja kultuurimaja juhataja Aleksandra Tšurkina, kes ka ise  ansamblis laulab. “Peipsi ääres armastab laulmist peaaegu iga naine. Nii otsustasime kümnekesi kokku tulla ja ansambli moodustada. Algul harjutasime iseseisvalt, peagi saime juhendajaks muusikaõpetaja Valentina Rohioja,” meenutas ta. “Meie repertuaaris on rahvamuusika, tänapäevasemad meloodiad ja ka vene romansid,” rääkis ansambli liige Liidia Vassiljeva.

Riigikogu liige Aivar Kokk märkis õnnitluskõnes, et ansambel “Rainka” on looduslikult kaunis ja ajaloolises piirkonnas sama oluline märksõna nagu Peipsi järv, kala ja sibul. Maavanem Viktor Svjatõševi sõnul on ansambel aga heaks tõestuseks Jõgevamaa mitmekülgsele kultuurielule. Tunnustuskirja ansamblile andis Jõgevamaa rahvakultuurispetsialist Pille Tutt.

Kasepää vallavanem Jüri Vooder märkis, et ansambel on üks kultuuriühendusi, mis on toonud vallale kuulsust ka kodukandist kaugemal.

Muusikalist külakosti tõid sünnipäevapeole ansambel “Eluõied” Kasepäält, Mustvee kultuurikeskuse naisansambel, vene rahvatantsuansambel Lohusuust ja isetegevuslased Alajõelt. Samuti esinesid mitmed Raja kultuurimaja isetegevusringide lapsed ja noored.

Ansamblis Rainka” laulavad Veera Puškina, Ludmilla Tarelkina, Irina Võssokova, Valtentina Bõstrova, Maria Bõstrova, Aleksandra Tšukrina, Aleksandra Muromskaja, Liidia Vassiljeva ja Ilma Mäesepp. ““Rainka” juhendamine on töö, mida naudin kogu südamest,” kinnitas Valentina Rohioja.

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus