Kamari paisjärveni kulgev kergtee valmib suve lõpuks

Kes on viimasel ajal juhtunud Põltsamaalt  Kamari suunas sõitma, teab, et selle sõidutee kõrvale ehitatakse hetkel kergteed.   juhatuse esimehe Aivar Aigro sõnul on rajatavav tee 2,2 kilomeetrit pikk ja 3 meetrit lai. See saab jätkuks praegu Põltsamaa linnast ametikoolini kulgevale kergteele.

Hange Kamari paisjärveni kulgeva kergtee ehitamiseks kuulutati välja juba möödunud aasta oktoobris, kuid maaprobleemide lahendamise  ja mitmete kooskõlastuste venimise tõttu lükkus tööde teostamiseks sõlmitud lepingu allkirjastamine edasi käesoleva aasta algusse. Teeks vajaliku süvendi rajamine algas märtsis, praeguseks on mullatööd tehtud ning drenaaž ja truubid rajatud. Ametikooli territooriumil kergteesüvendit  veel rajatud pole, sest Aigro sõnul on käsil täpsustav kooskõlastamine maaomanikuga.  

Tee-ehitusel alltöövõtjana tegutsenud OÜ Siimel töödejuhataja Margus Tamm lausus, et nende ülesanne oli teha ära eeltööd ehk mullatööd, samuti paigaldasid Siimeli töömehed Kamari paisjärve kaldal kulgeva kergtee ja sõidutee vahele drenaaži ja sadeveekaevud. Teekatte alla rajatakse liivast drenaažikiht, seejärel killustikukiht ja asfalt. Aivar Aigro sõnul kasutatakse kergtee katteks koostiselt samagugust asfaldisegu nagu sõidutee kattekski, see on vaid peenema fraktsiooniga, et oleks parem  rulatada, rulluisutada, jalgrattaga sõita. Aivar Aigro ütles, et asfaldi alusmaterjal  jõutakse paigaldada juba maikuu lõpuks. Aluskiht peab mõnda aega vajuma, enne kui sinna asfalt peale läheb ja haljastuseni jõutakse.

Lepingu järgi peaks Kamari paisjärve paisuni kulgev kergtee valmima 2015. aasta jaanuari lõpuks, Aivar Aigro kinnitusel on neil plaanis tee augusti lõpuks asfaldi alla saada. Koos käibemaksuga kulub kergteelõigu ehitamiseks 272 703 eurot. Raha kergtee ehitamiseks saadi Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuselt ja kogusumma sisse kuulub ka valla omaosalus.

Põltsamaa vallavanema Toivo Tõnsoni sõnul läbib Kamari paisjärveni rajatav kergtee kolme eramaad ning omanikega on tee ehitamiseks vajalikud kokkulepped olemas. Koos kergtee asfalteerimistöödega on plaanis asfalkatte alla viia ka sõiduteelt kuni ranna-alani kulgev tee. Nii saaks sõita jalgrattaga mugavalt  kuni randa kulgeva puidust laudteeni. 

i

TOOMAS REINPÕLD

blog comments powered by Disqus