Kalevipoja uisumaratoni tahetakse atraktiivsemaks muuta

Kasepää rahvamajas peetud tänuüritusel tunnustati tänavuse Kalevipoja uisumaratoni korraldustoimkonna liikmeid ja kõiki, kes aitasid traditsioonilist spordisündmust organiseerida.  Mõttevahetusel tõdeti, et uisumaratoni läbiviimise traditsioon peab jätkuma  ning võistlus peaks olema huvipakkuv nii professionaalsetele kui ka tervisesportlastele, samuti pealtvaatajatele.

Uisumaratoni korraldustoimkonna eestvedaja, Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev ja toimkonna liige, haridus -ja sotsiaalosakonna terviseedenduse peaspetsialist Maiu Veltbach andsid üle meened ja tänumedalid spordisündmuse organiseerimisel osalenutele.  “Maraton läks, nagu tavaliselt, korda tänu mitmekülgsele ja edukale meeskonnatööle,” ütles Svjatõšev. Maratoni peakohtuniku Jõgevamaa spordiliidu Kalju juhataja Uno Valdmetsa sõnul lõpetas tänavuse maratoni 212 uisutajat. Rahastamisele aitas kõige rohkem kaasa Jõgevamaa Koostöökoda

“Mõttevahetusel leidsime, et Kalevipoja Uisumaratoni korraldamise traditsiooni tuleb jätkata ja arendada. Lisaks tavapärasele võistlusele võiks sündmuse raames toimuda mitmeid meelelahutuslikke ja kohalikku kultuurilugu tutvustavaid ettevõtmisi, et kujuneks välja mitmekülgne talvefestival,” arvasid Viktor Svjatõšev ja Maiu Veltbach.

“Ühtlasi on oluline, et võistlus oleks ka edaspidi kaasakiskuv ja stiimuliks tunnustatud uisutajatele,” märkis Uno Valdmets. Kasepää vallavanem Jüri Vooder toonitas vajadust muretseda maratoniraja tegemiseks ja korrashoidmiseks ökonoomsemat kasutamist võimaldav tehika, mis paikneks kohapeal.

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus