Ettevõtjad näevad Piibe maantees võimalusi

 

Möödunud reedel Jänedal I Piibe konverentsi raames peetud Sõbralaadal olid oma toodetega esindatud Jõgevamaa firmad, kes leiavad, et selle maantee mitmekülgsem tutvustamine ja arendamine mõjub soodsalt ka ettevõtlustegevusele.

Jõgeva valla ettevõtte OÜ Kivikuvand graniit- ja marmortooteid  tutvustasid Sõbralaadal firma juhatuse liige Marek Saksing ja tegevjuht Andrus Sibul. “Võtsime siia kaasa aedadesse mõeldud tooteid, näiteks sillusekive, mille vastu ka huvi tunti. Rõõmustame, et meid kutsuti mais toimuvale Jäneda laadale, kus müüaksegi põhiliselt aiakaupu. Pidades silmas sooja vastuvõttu Piibe konverentsil, mille korraldajad Piibe Maantee Arendus MTÜ-st olid põhjalikult ette valmistanud, oleme osalemise suhtes positiivselt meelestatud,” rääkis Andrus Sibul. </span>

Konverentsil räägiti sellest, et Piibe maante äärsed firmad, asutused, turismiobjektid peaksid võimalikult hästi märgatavad ja kergesti leitavad olema.

“Selle maantee läheduses  renoveerib OÜ Kivikuvand uut hoonet. Ümbrust hoiame korras juba praegu. Kui oleme ennast reaalselt sisse seadnud, siis paneme välja ka viidad. Kõik, mis toob inimesi Piibe maanteele, on kindlasti võimalus ka meil oma toodangut pakkuda,” lisas Sibul.

Piibelikke ideid otsimas

Torma valla firma OÜ Loov Energia juhataja Erika Aasa oli Sõbralaadale kaasa võtnud keraamilisi nõusid ja kaunistusi. “Tulin kohale, sest soovin avardada kontakte ja saada ideid uute,  ehk ka Piibe maanteega seotud toodete väljatöötamiseks ja turuletoomiseks,” lausus ettevõtja.

Eesti Taimekasvatuse Instituudi esindus oli toonud ka tomatitaimi. “Praeguseks on taimi ostetud paarikümne ringis. Sort `VartoŽ sobib ka toas kasvatamiseks,” lausus agronoom Eve Somelar.

Jõgeva võimalused tähelepanu võita

“Kui Tallinna poolt vaadata, läbib Tartu valda Piibe maantee teine ots. Ma arvan, et mööda seda maanteed võiksid inimesed märksa sagedamini Tallinnast Tartusse sõita. Üheks Piibe maantee äärseks külastatavamaks turismiobjektiks kujuneb loodetavasti tulevane geopark,” ütles Tartu vallavanem Aivar Soop.

“Osaleme Piibe maantee arendamiseks ja köitvamaks tutvustamiseks käivitatud projektis, sest see pakub huvitavaid võimalusi ja väljakutseid. Jõgeva linnal on aga eeldus saada Piibe maantee äärsetes ettevõtmistes tähelepanu tõmbavaks paigaks, sest tegemist on ainsa selle maantee ääres asuva linnaga,” rääkis Jõgewa Muuseumi haldava MTÜ Pommiauk juhatuse esimees Sergei Jerjomin.

“Usutavasti saab läbi Piibe maantee projekti kutsuda rohkem rahvast sportima ja vaba aega sisusustama spordikeskusse Virtus,” märkis sihtasutuse Jõgeva Sport juhataja Aita Saksing.

Piibe maantee äärde jääva Kurista küla edendamiseks loodud MTÜ Airaan eestvedajana leiab Aita Saksing, et sellesse paika võiks koostöös Jõgeva vallavalitsusega sisustada käsitöötoa, kus saaks valminud tooteid ka tutvustada.

I Piibe konverentsi peakorraldaja Arlet Palmiste sõnul töötatakse lähiajal välja ka kord, kuidas ettevõtetel on võimalik kasutada Piibe maantee logo. “Siin peaksid visuaalne pool ja tegevused teineteist toetama. Ehk näiteks kui firmal on Piibe märk, osaleb ta MTÜ Piibe Maantee Arendus kampaaniates ja meie  reklaamime teda oma kanalites,” ütles Palmiste.

i

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus