Ja hakkabki tiksuma suveaeg!

Kas teil on homme hommikul tarvis kuhugi täpseks ajaks jõuda? Või soovite järgida mõnusat rutiini ja vaadata hommikukohvi juues televiisorist oma lemmiksaadet? Siis on nutikas majapidamises leiduvad kellad juba täna õhtul tunni võrra ette keerata, et pettumusi ja ebameeldivaid üllatusi vältida.

Homme hommikul läheme taas  üle suveajale, mis toob kaasa varasema ärkamise, kuid ka rohkem valget ehk vabas õhus askeldamise aega.  Teadagi ei sobi selline “kellaloksutamine” kõigile, kuid eks ole üks stressivaba elu reegleid, et sellega, mida omal jõul ja nõul muuta ei saa, tuleb püüda kohaneda. Paljud meie seast ongi kellakeeramisega harjunud ning tunnistavad, et see on neile justkui sisse kodeeritud: juba poolest märtsist lähevad silmad täpselt tund aega varem lahti. Eriti kerge on uni päikesesäras hommikutel, kui linnudki aegsasti laulu üles võtavad.

Sõnal “suveaeg” on aga helge aura, sest see viib mõtted peagi jõudvale õitseajale ja rannamõnudele. Peaks vist kontrollima, ega suvekleidid, heledad püksid ja päevitusriided kapis seistes kokku pole tõmmanud… 

29. märts 2014

blog comments powered by Disqus