Maarja rahvamajas valmistutakse esietenduseks

Maarja-Magdaleena külateater, mis möödunud aasta  rahvusvahelisel teatripäeval endale pidulikult ja väljateenitult Wiera nime sai, valmistub taas esietenduseks.

Lavaküpseks on saamas Liis Aedmaa näidend “Kui lapsed öös näevad und”. Pealkiri vihjab tuntud jõululaulule ja tegevus nende pühade aegu toimubki, kuid lastele pole see lugu kohe kindlasti mõeldud.

Kriminaalses näitemängus kohtab kummalisi, aga samas ka tuttavaid natuure. Võib juhtuda, et keegi tunneb nende seas ära koguni iseenda.

Täiskasvanud lapsed on koos oma elukaaslastega pühadeks vanematekoju tulnud, et end siin mõneks päevaks lõdvaks lasta, raamatuid lugeda või suusatama minna… Vaikelu lõhestab perepoja ootamatu surm. Loomulikult selgub tapja viimase vaatuse lõpul.

Lavastaja Jaanus Järsi sõnul valisid nad Maarja-Magdaleena harrastusnäitlejatega Liis Aedmaa näidendi eelkõige põhjusel, et see kajastab hetkel Eestis toimuvat. “Näitlejatel on lihtne ja huvitav vastavaid lavakujusid ja nende probleeme usutavalt kehastada, rääkida Eestist. Mul on olnud esimest tükki lavastades huvitav jälgida läbi pika prooviperioodi näitlejate ja nende poolt kehastatavate tegelaste kasvamist. Praeguse peaosatäitja leidsime muide alles kuu aega enne esietendust  ja sellest saati oleme rahulikult proove teinud. Näidendi õppimise aeg on olnud põnev, loodetavasti pakub see lugu huvi ka publikule,” ütles Järs.  

Mängivad Pille Poolak, Sulev Raju, Heli Täpsi, Lembit Ots, Sirje Siimenson, Aili Jalakas, Friet Kool ja Jaanus Järs.

Esietendus on 5. aprillil Maarja rahvamajas.

i

KAIE NÕLVAK

blog comments powered by Disqus