Felixi veinitehnoloog kuulutati aasta tegijaks

Tallinna teeninduskooli uues hoones peetud pidulikul Tegijate Galal, mille korraldasid Eesti Peakokkade Ühendus, Eesti Sommeljeede Assotsiatsioon, Eesti Baarmenide Assotsiatsioon  ning Eesti Kelnerite ja Ettekandjate Liit, pärjati aasta tegijaks Põltsamaa Felixi veinitehnoloog Piret Karu.

Iga ühendus valis oma valdkonnas väärika inimese, kellele võiks aasta tegija tiitli anda. Eesti Sommeljeede Assotsiatsioon otsustas, et seda väärib visa töö ja suure pühendumise eest Eesti veinitootmise arendamisel 2013. aastal  Põltsamaa Felixi veinitehnoloog Piret Karu.

Veinile rohkem tähelepanu

Piret Karu on Põltsamaa Felixis töötanud kokku 23 aastat, millest 11 aastat on tegelenud veinitootmisega. Tema kinnitusel on õnneks just viimasel ajal ehk pärast Kalevi ja Felixi liitumist hakatud veinitootmisele tõsisemat tähelepanu pöörama.

Veinitehnoloog lausus, et ajal, mil kaupluste riiulid on täis mitmesuguseid viinamarjaveine, on marjaveinidel puuviljaveinidega väga keeruline konkureerida. Piret Karu sõnul on just sommeljeed need, kes restoranides marjaveine erinevate toitude kõrvale pakuvad. Sommeljeed pakkusidki tema aasta tegija tiitli nominendiks.

Alates 2010. aastast teevad Eesti Sommeljeede Assotsiatsioon ja Põltsamaa Felixi veinimeistrid tihedat koostööd. Sommeljeeõpilased käivad kahel korral aastas Põltsamaa Felixis praktikal, kus saavad ülevaate, kuidas veini valmistamise protsess reaalselt välja näeb. Piret Karu hinnangul annab praktilises veinitegemise protsessis osalemine sommeljeedele väga hea kogemuse nende hilisemaks igapäevatööks.  

Inimesed avastavad enda jaoks meie veinid

Veinitehnoloogi kinnitusel avastavad paljud restoranikülastajad tänu sommeljeedele enda jaoks eestimaised marjaveinid, mida nad varem tarvitanud ei olnud.

Piret Karu tunnistas, et kui ta sai 19. veebruaril kutse Tallinna  tänugalale, võis ta aimata, et teda ootab tunnustus.  

Veinitehnoloogina on tal hea meel ka selle üle, et varem on Felixis valmistatud vein Põltsamaa Tõmmu 2003 saanud parima toiduaine tiitli alkohoolsete jookide hulgas. Piret Karu tõdes, et  loomulikult on meeldiv, kui tema aastatepikkust tööd on märgatud ning tunnustamise vääriliseks peetud.

i

TOOMAS REINPÕLD

blog comments powered by Disqus