Aasta suurim lillepidu

Juba eilsest saati on kõik lillepoed kõrgendatud valmisolekus ja ülimalt hästi varustatud. Mõned neist on avanud uksed juba varavalges, sest kõik, kes lilli osta ja kinkida tahavad, peavad seda naistepäeval probleemideta teha saama, ja need õied peavad veatud olema.

Ammu oleme unustanud verevaesed tulbid ja nohused nartsissid, mis hädapäraselt ajatatud või väsimas.   Kinkimiseks sobivad praegusel ajal  kevadlilled, mis tõeliselt värsked ja kenad. Valik on lettidel suur ning lõviosa moodustavad neist kodumaised õied – tulbid, nartsissid, hüatsindid. Pole saladus, et märtsikuu kaheksandale päevale panevad lillekasvatajad ja -müüjad igal aastal oma suurimad lootused.

Kui emadepäeva aegu on lilleost veidi hillitsetum, sest igaühel meist on siiski  vaid üks ema, siis naistepäevast on kujunenud selline pisut ülekäte lillepidu, mil õisi ega rahagi nii väga ei loeta. Ühel ontlikul mehepojal on ju tuttavaid õrnema soo esindajaid, keda kordki aastas viisakas meeles pidada, tublisti rohkem kui üks, alates abikaasast, emast ja ämmast mine tea, mitme hea tuttava ja sugulaseni. Rõõmsat lillepidu!  

8. märts 2014

blog comments powered by Disqus