Kutseõppurid ja –õpetajad külastasid maailma suurimat toidumessi

 

Jaanuari teisel poolel avanes Narva kutseõppekeskuse ja Põltsamaa ametikooli õpilastel ja õpetajatel võimalus saada osa Saksamaal Berliinis toimunud maailma suurimast toidu- ja põllumajandusmessist GrüneWoche ehk Roheline Nädal.

“Idee messil osaleda ja küllakutse saime sügisel, kui Narva Kutseõppekeskust külastas Saksa suursaadik Eestis Christian Matthias Schlaga,” rääkis Narva kutseõppekeskuse õppedirektor Riina Veidenbaum. Messiseltskonnaga liitusid ka Põltsamaa ametikooli kaks koka eriala õpetajat ning üks õpilane. “Meil on hea meel, et saime messikülastuse kogemust jagada ka Põltsamaa kolleegidega,” kirjeldas Veidenbaum.

“Sügavaima mulje jättis oma võrratute lilleseadetega Holland, kuid väga suurejooneline oli ka Saksamaa enda väljapanek rikkalike vorstilettide, meeleoluka muusika, rahvariietes teenindajate ning ülimalt viisaka olekuga,” rääkis Põltsamaa kooli koka eriala õpetaja Marika Kasvand. “Kindlasti on Saksa rahvusköögist väga palju õppida ja katsetada.”

Suurt huvi pakkus kutseõppeasutuste esindajatele ka Eesti kui selleaastase messi ametliku partnermaa väljapanek. “Võis näha nii leivategu, kõrvitsasupi keetmist kui ka kalavõrgu punumist. Samuti ei  puudunud näiteks Peipsi äärest pärit sibulavanikud,” meenutas Kasvand. Kiidusõnu ja positiivseid emotsioone pälvisid ka messi hea korraldus, niivõrd paljude eri rahvuste ja kultuuride esindatus ning läbimõeldud töötoad. 

Ringsõit tehti ka Berliinis, kus Narva kutseõppekeskuse turismi eriala õpilased linna olulisemaid vaatamisväärsusi tutvustasid.

TRIIN JUNKUR

blog comments powered by Disqus