Lõppesid Tabivere valla IX talimängud

 

Laupäeval pandi bowlinguvõistluse ja mälumänguga punkt Tabivere valla traditsioonilistele talimängudele, mis olid esialgu kaheetapilised, kuid mida on viimastel aastatel kolmes etapis läbi viidud.

Tegelikult oli laupäeval plaanis ka  kolmas ala, tõukekelgusõit, kuid paraku olid selleks ajaks kõige kaduva teed läinud viimasedki lumeriismed.

 

Suusatada sai, kelgutada enam mitte

“Mõni päev varem oli veel kõne all tõukekelgutamise üleviimine vabaajakeskuse eest järvejääle, kuid paraku oli Saadjärvel juba kaldaserv lahti ja ei saanud seda riski võtta, et võistlejaid kelkudega peale lubada,” rääkis talimängude peakorraldaja, Tabivere Rahvaspordiklubi juhatuse esimees  Toomas Rosenberg.

Hea seegi, et mängude teisel etapil, mis toimus 1. veebruaril, oli vähemalt Saadjärve jääl nii palju lund, et suusatada sai. Nii ei jäänud talimängud täielikult tubasteks.

Esimesel etapil, mis toimus 11. jaanuaril Maarja-Magdaleenas, võisteldi koroonas, paarisvõrkpallis ja laskmises. Teisel etapil oli lisaks suusatamisele kavas kabe, lauatennis ja sulgpall. Ja nagu mainitud, lõpetati spordisündmus 15. veebruaril bowlingu ja mälumänguga.

Põhitegijad ja juhuosalised

Tänavu võisteldi seega üheksal alal ja punktitabelisse läks kirja seitsme paremaga saavutatu. Üheksa talve jooksul on välja kujunenud nii-öelda põhitegijad, kes alati kõik või peaaegu kõik alad kaasa teevad, aga on ka asutusi ja treeninggruppe, kel kõigile etappidele ja võistlustele kaadreid välja panna pole, kuid kes lähtuvad põhimõttest, et osalemine on saavutustest olulisem.

“Esimestel mängudel oli meil Same kõva tegija. Mayeri Industries ja Baltic Connexions panid ka ikka mitmel alal võistkonna välja. Mayer ja Baltic on aga viimastel aastatel olnud hõredalt esindatud ja andsid tänavu hoopis loobumisvõidu.  Same pole kõigil aladel võistkonda välja pannud ja jalgrattaklubi Vooremaa Centrum osales ainult naiste sulgpallivõistlusel,” rääkis Toomas Rosenberg, tunnistades, et sellest on kahju, sest kõigis nimetatud ettevõtetes-organisatsioonides on noort sportlikku rahvast piisavalt. Põhiprobleem on tema sõnul ilmselt selles, et Tabiverre käiakse tööle ka kaugemalt ja seepärast ei suudeta end sundida ka nädalavahetusel siia sõitma.

Tihe rebimine

See-eest käib põhitegijate vahel esimese kolme koha pärast aktiivne ja põnev rebimine.

Kui esimese etapi järel jagasid pjedestaalikohti Maarja-Magdaleena küla, Tabivere gümnaasium ja Äksi Puhkemaja OÜ, siis mängude teise etapi lõppedes oli järjestus pisut muutunud: 1. gümnaasium, 2. puhkemaja ja 3. Maarja-Magdaleena.

Viimane etapp loksutas edetabelit veelgi ning võitjakarika said Tabivere gümnaasium 86, Äksi Puhkemaja OÜ 65 ja  MTÜ Juula Küla Heaks 64 punktiga. Väga napilt jäi esikolmikust välja Maarja-Magdaleena, kelle punktisumma oli samuti 64, aga et võrdse seisu puhul on talimängudel otsustav tähtsus  suusatamisega  teenitud punktidel, jäid nemad neljandaks.

Järgnesid Tabivere aleviku võistkond 55, OÜ Same 46, vallavalitsuse esindus 45, Koogi küla 42 ja Vooremaa Centrum, kes tegi kaasa vaid sulgpallivõistluse, 11 punktiga.

KAIE NÕLVAK

blog comments powered by Disqus