Külmalinnast nii küüslauku kui sibulat

Tänu mitmel hilissuvel peetud ja traditsiooniliseks saanud festivalile seostatakse Jõgevat küüslauguga juba üsna ladusalt. Hiljaaegu tutvustasid aga siinse taimekasvatusinstituudi teadurid  oma aastaseminaril huvitavat sibulasorti, millel on tema kuulsa Peipsi kandi sugulasega sarnaseid omadusi. Vitamiinirikaid mugulaid ostetigi juba seminaril üsna hästi.

Kuigi tuntud-hinnatud Peipsi sibul on värvilt pisut punakas ja  selle Jõgeva sugulane kollane, on aretajad osanud sellele üle tuua Peipsi sibula hea säilivuse.

See omadus on meie inimestele, kes aedvilja pigem ise kasvatavad, kahtlemata oluline. Ka siis, kui oma peenramaad pole, soetatakse endale tervist toetavast kraamist ehk küüslaugust, sibulast ja meest talvevarud.

Loodetavasti on külmalinna järgmisel küüslaugufestivalil kuum  kaup ka Jõgeva sordiaretajate saagikas ja hästi säiliv sibul. 

6. veebruar  2014

blog comments powered by Disqus