Säilitame oma ajalugu. Ka fotodel

Oleme püüdnud ajalehe toimetuses oma fotoarhiivi n-ö joone peal hoida, et maakonna tähtsatest ja olulistest sündmustest ikka pildid käepärast oleksid. Neid võib vaja minna päris ootamatutel juhtudel, sugugi mitte ainult detsembri lõpus, kui järjekordsest lõppenud aastast kokkuvõtet teeme.

Nüüd on Jõgevamaa spordiajalugu kaante vahele pandud. Raamatu koostaja Tiit Lääne tunnistas, et fotode saamisega oli tal tükk tegemist. Praegusel digiajastul teevad kõik küll alati pilte, kuid kui otsima hakata, siis selgub kurb tõsiasi, et  neid polegi. Muidugi, midagi leiab, kuid osade piltide kvaliteet ei kannata neid raamatus ära trükkida.

Nüüd, kui kõik läheb internetti ja varsti vist enam üldse eriti fotosid vaja pole, sest kõikjal on vaid videod, arvatakse, et hea pildiga saab igaüks hakkama. Põhiline, et  see kiiresti üles laetakse. Tegelik elu näitab, et hetkega võib kõik kähku internetti saada, aga sündmust tagantjärele vaagima hakates selgub, et illustratsioone justkui polegi, rääkimata n-ö heast pressifotost. Kõik on läinud kiiruse nahka. Sellepärast säilitage külm pea ja pange ka pildistades tähele, et olulised hetked ikka salvestatud oleksid. See on ju kunagi meie ajalugu. 

21. jaanuar 2014

blog comments powered by Disqus