Club Pardon lõpetas tegevuse

Üsna mitu aastat tegutses Põltsamaal endises tuletõrjedepoo hoones meelelahutusasutus Club Pardon. Nüüdsest on see suletud, sest Tallinnas Subway võileivarestoraniga tegelev Henry Oro, kellele klubi kuulus, on otsustanud uuele väljakutsele pühenduda. 

 

 

Miks ja kust tuli idee selline meelelahutuskoht Põltsamaale luua? Millal Club Pardon tegevust alustas?
 Idee tekkis 2007. aastal, kui ma olin Tallinna Tehnikaülikooli teise kursuse tudeng. Nädalavahetustel kodus käies ei olnud noorel inimesel võimalust ilma autota kusagile välja minna ja vaba aega meeleolukalt veeta. Samasuguses olukorras olid ka  minu eakaaslased, samuti vanemad inimesed. Sellest tekkis idee avada Põltsamaal meelelahutusasutus. Klubi alustas tegevust 2008. aasta. 27. juunil.

Kuidas klubil nende aastate jooksul läks, kas kliente oli piisavalt? Millised olid olulisemad üritused, nädalapäevad või teatud hooaeg, mis sinna kõige rohkem külastajaid kokku tõi?
 Klubi käivitus kenasti ning esimesel aastal oli külastatavus suur. Kuid nagu paljudel ettevõtetel, olid ka meil järgnenud aastad üpris keerulised. Sellel ajal pidi klubi töötajaskond kõvasti pingutama, et majanduskriisis ellu jääda. Viimased kaks, kaks  pool aastat olid jälle paremad ning kokkuvõttes lõppes kõik positiivselt. 
Kuna Põltsamaa on meelelahutusettevõtte pidamise paigana suhteliselt ettearvamatu, siis siinkohal ei oska ma välja tuua, kumb päev oli parem, kas reede või laupäev. Ennekõike sõltus külastatavus teistest suurtest üritustest ( Põltsamaa lossipäev, kooli kokkutulek, Põltsamaa Fest) ja pühadest (jõulud, jaanipäev, vabariigi aastapäev, aastavahetus). Need päevad tõid nädalavahetuseks rohkesti rahvast koju ning siis oli loota ka suurt külastatavust.

 
Miks otsustasite nüüd tegevuse lõpetada? Kas sulgemine on osaliselt põhjustatud  ka sellest, et Põltsamaal on nooremat rahvast järjest vähemaks jäänud? Mis ajast klubi suletud on?

 
Klubi aktiivse tegevuse lõpetasime tegelikult juba 2013. aasta 1. jaanuarist. Korraldasime küll möödunud aasta jooksul veel ca seitse-kaheksa pidu, millede külastatavus üllatas meid väga positiivselt, kuid ei näinud klubi pidamisel sellisel kujul enam mõtet. Ma ei ütleks, et noori on vähemaks jäänud. Viimased peod näitasid, et uus põlvkond on peale kasvanud ja noortele on tegelikult seda kohta vaja. Tegelikuks põhjuseks võib tuua Subway restoranide tuleku Eestisse ja nende kiire arengu. Vean 2012. aasta juunist seda projekti ja muuks enam eriti aega ei jätku. Veel enam võtab aega ja energiat kahe linna vahet sõitmine ja ürituste korraldamine. Kokkuvõtvalt võib öelda, et otsisin juba viimased paar aastat uut väljakutset ja Subway tulekuga Eestisse selle ka leidsin. Ambitsioonikas ettevõtmine, aga selle järele ma janunesingi. Võin öelda, et oleme ühe jala maha saanud ning vaatan positiivselt tulevikku, sest meid võtakse Eestis üllatavalt kiiresti omaks.  
 

Olete öelnud, et proovisite Põltsamaa klubi müüa. Kas ostuhuvilisi oli vähe?
 Huvitatuid oli isegi üllatavalt palju, aga paraku oli nii, et neil, kes olid klubi ostmisest tõsiselt huvitatud, ei olnud raha, ning need, kellel oli ressursse, ei tahtnud ennast pikaks ajaks Põltsamaaga siduda. Samas ei tahtnud üles ehitatud ja toimivat asja ka võileivahinna eest ära anda, et keegi teine sealt koore riisuks. 

Kuidas mõista uudist, et olete klubi hoiule pannud?
Praeguseks hetkeks on klubi tõesti lahti võetud ja hoiule pandud. Eks aeg näitab, kas olen kunagi veel tegev antud valdkonnas või keskendun Subway arendustööle ning restoranide opereerimisele. Mõtteid on, aga mitte Põltsamaaga seoses. Väärtustan praegu aega kõrgemalt kui Pardoniga alustades. 

Kas Teil on nägemus, mis sellest paigast tulevikus võiks saada? Kas olete valmis ise selle plaani realiseerima või näete ennast pigem nõuandjana ja kavatsete leida inimesed, kes seal tegutsema asuvad?
Kui kellelgi tekib huvi ja asi jõuab ka reaalsete tegudeni, siis olen mina Eestis olemas ning valmis oma kogemusi jagama. Praeguseks olen klubiga Põltsamaal lõpetanud ja see on minu jaoks elus läbitud etapp. Seega ei ole mul antud kohaga seoses plaane ei praegu ega ka tulevikku vaadates. Sain nende aastate jooksul hindamatud kogemused, mida rakendan praegugi iga päev ning kindlasti ka edaspidi. 

Kas oskate öelda, millal klubi ruumides uuesti midagi toimuma võiks hakata?
Kuna me ei ole nende ruumide omanikud, siis ei ole mina õige inimene sellele küsimusele vastama. Seda tuleks küsida hoone omanikult.

TOOMAS REINPÕLD 

blog comments powered by Disqus