Põltsamaa maadlejad võitsid Põlvas neli esikohta

Laupäeval toimunud Põlva spordikooli 30. auhinnavõistlustel vabamaadluses võitsid Põltsamaa SK Nipi maadlejad neli esikohta. Oma kaalukategooriates olid parimad Penno Pall, Kaimo Aljas, Aimar Andruse ning Joosep Mölder. Lisaks esikohtadele võideti Põlvas veel kaks teist ning neli kolmandat kohta.

“Korralike auhindadega ilus võistlus oli,” ütles treener Arved Külanurm. Nii pikkade traditsioonidega võistlusi Eestis palju ei olegi. Meie jaoks on see tavaliselt aasta avavõistluseks, lükkab alati aasta heale lainele ning on heaks ettevalmistuseks mõne nädala pärast toimuvateks Eesti meistrivõistlusteks. Kahjuks jäid tulemata tugevad Kohtla-Järve maadlejad, samas olid väga esindusliku noortevõistkonnaga kohal lätlased.”

Kehakaalus kuni 66 kg oli kahel viimasel aastal kadettide hulgas Eesti parimaks vabamaadlejaks tunnistatud Aimar Andruse kõigist vastastest selgelt üle ning sai neil võistlustel lisaks maadlemisele ka kohtunikuna kätt proovida. “Aimaril polnud Põlvas õigeid vastaseid, aga ta sai seal ennast Eesti meistrivõistlusi silmas pidades siiski proovile panna,” sõnas treener.

Kehakaalus kuni 55 kg oli esikohamatš põltsamaalaste siseasi. Kahe Eesti koondisse kuuluva maadleja vastasseisus võitis Kaimo Aljas 5:2 Marek Kütti. Mitmendat võistlust järjest läks Marek Kütt küll kohtumise alguses punktidega juhtima, kuid lõpuks võttis Kaimo Aljas ikkagi võidu. “Kaimo ja Marek on Eestis oma kaalu peremehed. Marek on küll vintskem ja kavalam, kuid Kaimo on temast hetkel jõu poolest üle,” lausus Arved Külanurm.

Arved Külanurme üllatasid kaheteistkümnest Põlva võistlusel osalenud Põltsamaa maadlejast kõige rohkem kehakaalus kuni 38 kg esikoha saanud Penno Pall ning kehakaalus kuni 84 kg võidutsenud Joosep Mölder.

MATI ALEV

blog comments powered by Disqus