Tabivere vajab rongi

Loodan väga, et koostöös Elroni, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi  ja Jõgeva maavalitsuse ning Tabivere vallavalitsusega saame korraldada parimal võimalikul viisil reisijateveo Tabiverest nii Tartu kui ka Jõgeva suunal, kuni Tallinnani välja.

Reisijatele paindliku ja mugava teenuse tagamise põhimõttest lähtuvalt oleme seisukohal, et arvestades Tabivere aleviku suurust, on mõistlik leida võimalus lisada kiirliinile üks  peatus.

Liinil Tapa – Tartu on Tabivere Tamsalu ja Jõgeva järel suuruselt kolmas asula. Rohkem suuri asulaid sellel lõigul ei ole. Nimetatud liinilõigul liigub küll palju reisironge, kuid Tabiveres peatutakse vaid kahel korral päevas.

Seevastu on asulad, mis jäävad liinile Tallinn – Tapa, kaetud tunduvalt tihedama sõidugraafikuga.

Tagamaks parim ja kiireim ühendus regioonide vahel, ei vähenda Tabiveres peatumine kuidagi reisi kiirust, sest kogemuslikult kulub peatumisele kuni 1 minut.

Samuti saime Tabiveres toimunud koosolekul teada, et selle peatuse tegemine ei tooks riigile kaasa täiendavaid kulutusi. Küll aga tooks märkimisväärsed kulud kaasa lisaliini Tartu – Jõgeva käivitamine. Juhin tähelepanu ka asjaolule, et Tartu ja Jõgeva vahele jääb kolm jaama: Kärkna, Tabivere, Kaarepere. Neist esimene ja viimane on väga väikesed. Seega, kui rääkida lisaliinist, siis pole seda kolme peatuse pärast kindlasti mõistlik teha, sest kiirrongid liiguvad Tartust Jõgevale ja vastupidi igal juhul.

Kui lisada kiirrongiliinil peatus Tabiveres, ei kulu sellele palju aega ega ka rahalisi vahendeid, küll aga parandab see reisijate liikumisvõimalusi, hõrendab liiklust maanteel, säästab keskkonda ja suurendab Elroni müügimahtusid. Samuti väheneks ka oht inimeludele, kui rong enne Tabiverre jõudmist kiirust vähendaks.

Jääme lootma heale koostööle, et  jõuaksime kiirrongide peatumise osas Tabiveres kokkuleppele.   

Rannar Raantse kiri Elroni juhatuse liikmele Riho Sepparile ja sama ettevõtte arendusjuhile Norbert Kaarestele, kes osalesid   6. jaanuaril  Tabiveres toimunud vastavateemalisel rahvakoosolekul.

i

RANNAR RAANTSE, Tabivere vallavolikogu liige

blog comments powered by Disqus