Mis on taevast tulemas?

Tähelepanekut, et tali taeva ei jää, peame reegliks, mida, tõsi küll, kinnitavad üksikud erandid. Hingedeajast jürikuuni pole meil plusskraadid siiski ilmaski pidevalt kestnud ja hallikasrohelisi nurmi on nende kuude jooksul ikka aeg-ajalt valge vaibake katnud.

Juba terve nädala  on sünoptikud püüdnud meid talve järjekordseks lähenemiskatseks ette valmistada. Kas mõlemad osapooled, st ilmataat ja –targad, kõigist lepingupunktidest kinni peavad ning kas ja kui kauaks lähenev kõrgrõhkond järjekindlast ja jõulisest madalrõhulohust jagu saab, selgub täna-homme.

Oleme kiitnud mõistlikke soojaarveid ja võimalust kukkumishirmuta ringi sebida, kuid peame samas siiski tõdema, et loodus on juba võrdlemisi suures segaduses. Rukkioras on tavatult kõrge ja taliraps seda nägu, et hakkab varsti õiepungi looma. Paljud taimed õitsevad, muttide töögraafik on täielikult sassis ja nende innukus metroode rajamisel enneolematu.  

Igatahes prognoositakse alanud nädalavahetuseks miinuskraade ja tali on taevast tulemas. Kas  aga kõigile uljaile roolikeerajaile sealtpoolt ka mõistust läkitatakse, et neile meenuks koolis õpitu: veest saab miinuskraadide toimel jää…

Toogu aastaaja vahetumine kõigile vaid rõõmu! 

11. jaanuar 2014

blog comments powered by Disqus