Põltsamaa ametikooli õppuritele tutvustati praktikavõimalusi Tallinkis

Põltsamaa ametikooli ja tuntud laevafirma Tallink vahel toimib juba ammu ladus koostöö, mis nüüd ka ametlikus lepingus fikseeritakse.

 

Noorte huvi on suur

Ametikooli teenindusosakonna juhataja Ene Külanurme sõnul oli neil hiljuti külas Tallinki värbamisspetsialist Hele Mägi, kes tutvustas noortele praktika sooritamise võimalusi nii laevadel kui ka viies Tallinna hotellis.

Kooli poolt anti Tallinkile üle praktika ajakava, mille alusel saavad ametikooli õpilased valida endale selles firmas praktikakoha teenindajana, müüjana või kokana. Kajutiteenijad ja kokad saavad minna tööle laevadele, kokad ja toateenijad hotellidesse. Kajuti- ja toateenijateks saavad minna Põltsamaal kodumajandust õppivad noored.

 

Võimalik töötada suvevaheajal laeval

Kodumajanduse õppekavasse kuulub muude erialaainete kõrval ka puhastusteenindus. Ene Külanurm on  enda sõnul osalenud ise ühel sellisel reisil, kus nende kooli õpilased samal laeval  praktikal olid. Eelmisel aastal olid Tallinnas Pirital asuvas hotellis praktikal kolm ametikooli õppurit.

Laevale praktikale minemiseks peavad noored hankima meremehe tervisetõendi ja kui mõnel õppuril tekib kindel soov oma praktika laeval sooritada, peab ta oma soovist kaks kuud ette teadma andma. Tallink on praktikantidele vastu tulnud sellega, et tasub tervisetõendi hankimisega seotud kulud. Samas praktikal tehtud töö eest õpilastele tasu ei maksta. Küll aga võivad ametikoolis õppivad noored kandideerida Tallinki firmasse suvevaheajaks  palgalisele tööle.

Ene Külanurme kinnitusel on huvi Tallinkis praktika sooritada suur. Firma esindaja Hele Mägiga toimunud kohtumise lõpus viidi läbi miniviktoriin, mille küsimustele õppurid kiiresti vastata oskasid.  Esimesena käe tõstnud noor sai preemiaks kruiisi kahele Stockholmi. Ene Külanurm lausus, et nende õpilased tulevad toime ka võõrkeeltega: koolis õpitakse inglise keelt, müüjate õppekavas on kohustuslik ka soome keel.

Praktikandid peavad julged olema

Tallinki värbamisspetsialisti Hele Mägi kinnitusel on firma huvitatud lepingulisest koostööst Põltsamaa ametikooliga. Tublimad praktikandid võivad saada neil ka alalist tööd. Hele Mägi paneb alati õppuritele südamele, et nad oleksid aktiivsed, esitaksid vajadusel küsimusi.

Ta lisas, et on hea, kui noor inimene tuleb Tallinkisse praktikale sooritama juba esimesel kursusel, sest siis õpib ta oma tugevaid ja nõrgemaid külgi paremini tundma. Kõige rohkem oodatakse praktikante kokkade ja klienditeenindajate hulgast.

 Kajutiteenindaja puhul pole võõrkeelte oskamine esmatähtis, ehkki üksikutest sõnadest ta peaks siiski aru saama. Toitlustusvaldkonnas peab noorte võõrkeelteoskus juba paremal tasemel olema.

TOOMAS REINPÕLD

blog comments powered by Disqus