Mustvee linnavolikogu juhivad Riina Pajula ja Evdokia Abakanova

 

Teisipäevasel istungil valiti Mustvee linnavolikogu esimeheks valimisliidus Meie Mustvee kandideerinud ettevõtja Riina Pajula ja aseesimeheks Evdokia Abakanova valimisliidust Mustvee ühistulevik.

Riina Pajulale andsid üheteistkümnest linnavolikogu liikmest toetava hääle kuus. Teine kandidaat Aleksandr Apolinsky valimisliidust Pähklid sai viis poolthäält.

“Piirkonna arengu ja erinevate probleemide lahendamise huvides pean iseäranis vajalikuks, et volikogus valitseks tasakaalukas ja konstruktiivne õhkkond ning kõik volikogu liikmed oleksid valmis koostööd tegema,” ütles Pajula, kes oli Mustvee linnavolikogu eelmises koosseisus asendusliige.

Riina Pajula on sündinud Kasepääl, lõpetanud Mustvee keskkooli ja Tallinna Polütehnilise Instituudi ühiskondliku toitlustamise tehnoloogi ja organiseerijana. On töötanud omaaegse Kirovi-nimelise kalurikolhoosi Omedu osakonnas laborandi ja söökla juhatajana. Praegu on ta osaühingu Pajula juhatuse liige.

Mustvee linnavolikogu aseesimeheks valiti kuue toetava häälega kauaaegne omavalitsustegelane  Evdokia Abakanova. Valimisliidu Pähklid esindaja Aleksandr Apolinsky pakkus volikogu aseesimeheks Keskerakonna nimekirjas kandideerinud Rita Sorginat, kes kogus viis poolthäält.

Mustvee linnavolikogu esimehe ja aseesimehe valimisel tegid koostööd valimisliidud Meie Mustvee, Mustvee Ühistulevik ja Keskerakonna esindaja Marianne Kivimurd-Tarelkina. Linnavolikogu kuulas ära ka senise linnavalitsuse tagasiastumispalve, mille luges ette linnapea Max Kaur. Ametist lahkuv linnavalitsus töötab edasi kuni uue linnapea valimiseni ja linnavalitsuse moodustamiseni. Max Kaur kinkis punased roosid linnavolikogu seitsmele naissaadikule ja valged roosid volikogu esimeheks ja aseesimeheks valitud Riina Pajulale ning Evdokia Abakanovale.

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus