Räätsadega rabamatkale!

Järgmisel pühapäeval, 17. novembril kutsutakse kõiki liikumisest ja loodusest huvitatuid  Endla rabasse räätsadega matkama. Selline omapärane matk kuulub sarja “Meie liigume”. Jõgevamaal toimus sama sarja raames 5. juulil Kuremaal rahvatriatlon ja ürituste korraldamiseks saadi toetust Jõgevamaa Koostöökojalt Leader- programmi kaudu.

Liikumissarja eestvedaja Siim Ausmees lausus, et räätsadega liikumine ilma lumeta maastikul ei erine kuigi palju liikumisest talvisel ajal. Kindlasti peavad räätsadega rabas liikudes olema jalas kummikud ja seljas sportlik riietus. Huvilised peavad ennast osalemiseks ette registreerima. Möödunud laupäeval oli matkal osalemise soovist teada andnud viis inimest.

Liikumissarja “Meie liigune” eestvedaja sõnul ei tohiks Endla rabas koos matkavas rühmas olla üle 20 inimese. Kui huvilisi peaks tõesti oluliselt rohkem kogunema, siis tuleb nendest ilmselt mitu rühma moodustada. Siim Ausmees ütles, et ka keskkonnaamet on huvilisi  liikumissarja raames mitmesugustele  matkadele kutsunud, aga räätsamatku rabas ei korraldata kuigi sageli.

Ausmees kinnitas, et on ise sügisel räätsadega rabas liikunud ja sellisel matkal saab väga omapärase elamuse. Korraldaja lisas, et kõik liikumissarja raames toimuvad ühistreeningud on  osalejatele tasuta. Räätsamatkast huvitatud saavad endast teada anda kuni 15. novembrini. Matk saab alguse pühapäeva, 17. novembri keskpäeval Kärdes asuva Endla raba infotahvli juurest. Retk kestab orienteeruvalt kaks tundi, räätsad antakse korraldajate poolt. Koos Siim Ausmehega juhib matka Imre Arro OÜ-st Loodusturism.  Ka tema on palju rabades ringi liikunud.

Siim Ausmees lausus, et sama liikumissarja raames on plaanis viia detsembris-jaanuaris Kuremaal läbi ka mõned ühised suusatreeningud, millest eelnevalt teada antakse. Kui lund selleks ajaks ei tule, siis lubavad korraldajad treeningud teistmoodi läbi viia.

TOOMAS REINPÕLD

blog comments powered by Disqus