Ühistranspordikeskus palub reisijatelt tagasisidet

Viimastel päevadel on bussijuhid jaganud reisijatele ankeete, sest ühistranspordikeskus palub sõitjatelt tagasisidet, kuidas nad on sõitmisvõimalustega rahul.

Mittetulundusühingu (MTÜ) Jõgevamaa Ühistranspordikeskuse juhatuse liikme Heldur Lääne sõnul tuleb lähiajal korraldada uus hange vedajate leidmiseks, sellepärast on hea teada, kuidas inimesed liikumisvõimalustesse suhtuvad. “Püüame  saada mõnes mõttes eelmisele uuringule loogilist jätku, siis selguvad ehk ka trendid,” ütles Lääne.

Tema sõnul on oluline teada, kuidas inimesed on liinivõrguga kohanenud. “Uued kassaandmed lisavad muidugi piisavalt lisaandmeid,” märkis ta.

Ankeedi täitmisega näitab inimene, et bussi kasutajana ei jäta teda liinivõrk ükskõikseks, see tähendab, et ühistransport on talle vajalik.

Ühistranspordikeskus soovib ka teada, missuguse mulje on bussid kasutajatele jätnud ning kuidas nad on rahul sõidugraafikutega.

Veel on  ankeedis küsimus pileti hinna kohta, millele tuleks vastata väga konkreetselt. “Kui reisijad on hinna suhtes väga tundlikud, ei ole võimalik piletihinda enam tõsta ja lahendusi tuleb otsida mujalt,” nentis Lääne.

Väga huvitab ühistranspordikeskust, kas bussi kasutajal on võimalik sõita ka autoga, see tähendab,  et kas tal on oma auto või saab ta teinekord kasutada tuttava sõidukit.

Viimased kolm küsimust on väga konkreetsed – milliseid sõidusuundi ja mis kellaaegadel oleks veel vaja liinivõrku lisada. “Need peaksid olema väga konkreetsed ja personaalsed vastused. Inimene peaks rääkima ainult enda eest. Palun ärge kirjutage sinna, et pensionärid sõidaksid küll, minu sõbrad kasutaksid jne. Soove stiilis “meie arvame” tuli enne valimisi väga palju, poliitikud soovisid ühistranspordi oma valimisvankri ette rakendada. Samal ajal suurendatakse sellega ühistranspordi kohta käivat müüti ning asjalik arutelu kaob. Tahaksime väga täpseid ja konkreetseid ettepanekuid. Kaalul on korrektsem ja täpsem ning meile sobivam hankejärgne liinivõrk,” tunnistas Lääne. Tema hinnangul peab maakonna ühistranspordi süsteem korralikult toimima.

Küsitlus on anonüümne, vastused tuleks tagastada bussijuhile. Muidugi on võimalik vastata ka digitaalselt internetileheküljel www.ühistransport.eu või Jõgeva maavalitsuse kodulehel.

HELVE LAASIK

blog comments powered by Disqus