Põltsamaa kirikus pühitsetakse vitraažaken

 

Pühapäeval, 10. novembril pühitsetakse EELK Põltsamaa Niguliste koguduse kirikus kolmas vitraažaken ja tähistatakse  ühtlasi ka kiriku taastamise aastapäeva. Vitraažikunstnik Dolores Hoffmani kavandatud ja tema Tallinna töökojas loodud kaunis aken sai paika 13. septembril.

EELK Põltsamaa Niguliste koguduse õpetaja Markus Haameri sõnul on homme pühitsetav vitraažaken kolmas Dolores Hoffmani poolt kavandatud kunstiteos siinses kirikus. Rohkem neid kirikule ei tellita, sest teised aknad jäävad rõdude varju.  Pühapäeval pühitsetav aken saab paika heade eraannetajate abiga ja kogudus pole selleks kulutusi teinud.

Markus Haameri sõnul tähistatakse samal ajal ka kiriku taastamise aastapäeva ja sel puhul on pühapäevasele jumalateenistusele jutlustama kutsutud piiskop Einar Soone. EELK Põltsamaa Niguliste koguduse kirik pühitseti taastamise järel 1952. aasta novembrikuu teisel pühapäeval.

Kiriku taaspühitsemise aastapäev langeb kokku ka isadepäevaga ja seetõttu on õpetaja sõnul raske öelda, kumb neist sündmustest on koguduse liikmetele olulisem.

TOOMAS REINPÕLD

blog comments powered by Disqus