Jõgeva maadlejatel jäi Vooremaa võistlustl i-le täpp panemata

Eelmisel laupäeval peetud Vooremaa auhinnavõistlustel kreeka-rooma maadluses teenisid maadlusklubi Jõgeva Ramm sportlased küll mitu poodiumikohta, kuid kõige kõrgemale astmele ei tõusnud neist kahjuks keegi. Edukamad olid sel korral Juhani maadlusklubi kasvandikud.

Kuni 15-aastastele maadlejatele mõeldud Vooremaa auhinnavõistlustele kreeka-rooma maadluses oli kohale tulnud ligi sada viiskümmend sportlast üle terve Eesti. Esindatud oli ka Läti, kust võttis osa Cesise maadlusklubi. Lätlaste treener ütles, et Eestis on paremad maadlusvõistlused kui nende kodumaal ning nad lubasid ka uuel aastal Vooremaa võistlustest osa võtta. 

<b>Jõgeva poisid jäid finaalides alla

Kohalikul publikul olid ootused seatud Jõgeva maadlusklubile Ramm, kes pani võistlusel välja üheksa sportlast. Jõgeva maadleja Mattias Säärits saavutas esimeses ringis kindla seljavõidu Kadrina spordiklubi maadleja Kristjan Metsoja üle, kuigi perioodide vahel kurtis Mattias peapöörituse üle ning vajas seepärast ka kerget turgutust. Finaalis jäi Säärits alla Markus Juulius Holmbergile ning sai seal ka korralikult räsida. “Sain peaga väikse koksu ja kulm läks seepärast katki,” sõnas ta. Sellest hoolimata jäi Mattias oma võistlusega rahule ning pidas finaali enda parimaks esituseks. Mattiase sa ja treener Aimur Säärits nentis, et Mattias ei suuda end teisel poolajal pingelises olukorras kokku võtta.

“Juba mitmendal võistlusel on Mattiasel sama seis, et algul juhib, siis läheb seis tasavägiseks ning lõpp vajub ära,” hindas poisi sooritust tema treenerist isa.

Hea võistlusseeria tegi ka Jõgeva maadleja Kristo Kreek, kes osales kuni 53 kilogrammi kaaluvate sportlaste klassis. Finaalis jäi Kreek alla vaid väga tugevale Tapa klubi maadlejale Jegor Jakovlevile, kes vedas teda lihtsalt kolm korda üle selja ning saavutas kiirelt ülekaaluka punktivõidu.

“Ta on rohkem trenni teinud kui mina. Tehniliselt oli ka tugevam,” hindas Kristo oma finaalivastast. Teisest kohast hoolimata jäi Kristo Kreek võistlusega rahule ning lisas, et uued reeglid talle meeldivad. “Olen pigem ründava stiiliga maadleja, enim meeldib mulle kasutada üleheidet, mida ka siin mõnes matšis sooritasin,” rääkis Kreek, kelle kasuks rääkis ka võistluste statistika. Nimelt ei teeninud Kreek laupäevase võistluse ajal ühtegi hoiatust passiivsuse eest. 

Parima klubi treener hindab Vooremaa võistlust kõrgelt

Üldiselt jäi Jõgeva treener ja võistluste korraldaja Aimur Säärits oma hoolealustega rahule, kuid nentis, et i-le jäi siiski täpp peale panemata, sest neli Jõgeva Rammu maadlejat tulid küll teisele kohale, kuid esikohta ei võtnud neist sel korral keegi. Võistkondlikus arvestuses saadud üheksas koht ligi kahekümne klubi seas oli Aimur Sääritsa meelest ootuspärane tulemus “Tänases võistluses meeldis mulle enim Ander Järv, kes sai kolmanda koha, ning Martin Annuk, kes kaotas finaalis vaid kogu võistluse parimale maadlejale Robin Lumilale,” rääkis Jõgeva treener.

Parima klubi tiitli teenis maadlusklubi Juhan, kelle kaheteistkümnest võistlusel osalenud sportlasest üksteist  auhinnalisele kohale tuli. Klubi treener Harri Koiduste hindab väga Vooremaa auhinnavõistlust, sõnades, et sellises vanuses poistel pole paraku Eestis palju võimalusi üksteiselt mõõtu võtta ning Vooremaa võistlus on just seetõttu eriti teretulnud.

Aimur Säärits tunnistas, et võistlust korraldada ja ise samal ajal treener olla on väga raske. Siiski soovib ta järgmisel aastal, mil seda juba 35. korda peetakse, näha rohkem osalejaid ning kaasata maadlejaid ka teistest välisriikidest. 

Vooremaa auhinnavõistluse võitjad

Nimi                              kaalukategooria klubi

Noorte vanusegrupp (2002. sündinud ja nooremad)

Robin Kristjuhan            20 kg                Palusalu

Juhan Kristjuhan            25kg                 Palusalu

Robin Lumila                 30kg                 Aberg

Kalle Laisarv                  35kg                 Tapa

Raimond Uibo                 40kg                 Leo

Eric-Richard Pening         50kg                 Aberg

Xsander Solbaja            +50 kg              Valga

Õpilaste vanusegrupp (1998.-2001. aastal sündinud)

Karl Kristjan Valdna                   32kg                 Kadrina

Oleg Tšaban                              35kg                 Aberg

Markus Juulius Holmberg            38kg                 Kadrina 

Edvin Kin                                   42kg                 Nelson

Ranet Kaljola                             47kg                 Nelson

Jegor Jakovlev                            53kg                 Tapa

Andreas Välis                            59kg                 Juhan

Randel Uibo                               66kg                 Leo

Ardo Pajur                                 73kg                 Juhan

Johan Taaniel Ševtsov                 85kg                 Tapa 

Parimad maadlusklubid

1. MK Juhan

2. SK Tapa

3. SK Kadrina

4. K. Palusalu SK

5. SK Leo

6. MK Aberg

i

EILI ARULA

blog comments powered by Disqus