Nohikud tutvustasid Mustvees IT-vidinaid

 

Üle-eelmisel reedel väisas Mustvee gümnaasiumi Microsoft Eesti projekt, et tutvustada õpilastele uuemaid IT-seadmeid. “Geeks on Wheels” ehk eesti keeles “Nohikud ratastel”. Õpilastele tutvustati uuemaid IT-seadmeid, mis  muutuvad iga aastaga järjest enam koolijütside igapäevaelu lahutamatuks osaks. Projekti raames külastatakse Eestis vaid kuut gümnaasiumi.

Projekti eesmärk on tutvustada Eesti väiksemate kohtade noortele uusi IT-seadmeid. “Meie toome kõik seadmed neile lähedale, käega katsumiseks ning tutvumiseks. Lisaks korraldame ka laboreid, kus jagame teadmisi ja kogemusi. See on otstarbekas ja paljudele kasulik. Anname võimaluse mängida Kinectiga ning võimaluse võita lahedaid auhindu,” kirjeldas tegevust projekti üks eestvedajaid Katrina Mäeorg.

Kinect on Xbox mängukonsooli uuendus, mida saab juhtida kehaliigutuste abiga, pulti kasutamata. Sellel said Mustvee õpilased mängida praegu ülipopulaarset videomängu GTA V ning mängukonsooli taha tekkis kohe pikk järjekord. Lisaks sellele korraldati ka kaks tarkvara- ning kaks riistvaralaborit.

Katrina Mäeorg kinnitas, et üldiselt pole uued IT-lahendused ka väikestes Eestimaa kohtades võõrad, enamikul õpilastel on juba nutitelefonid ning nende pakutavaid rakendusi kasutatakse iga päev.

“Eks õpilasi on väga erinevaid. Mõned ei julge IT-vidinaid puutudagi, mõned haarasid seadmed kohe julgelt kätte,” on Mäeorg tähele pannud.

Infotehnoloogia on meie igapäevaelu lahutamatu osa ning sellest ei pääse mööda ka koolid. Paljudes koolides kasutatakse juba praegu puutetundlikke tahvleid. Võimatu pole seegi, et lähiaastail hakkavad tahvelarvutid  ka vihikuid ja õpikuid asendama.

Siiski ei piirdutud projektis vaid IT-vidinatega mängimisega. Päeva lõpus pandi õpilaste IT-alased teadmised viktoriini abil proovile.

“Direktoril oli meie külaskäigu üle väga hea meel. Koolis oldi eriti rõõmsad, et taoline projekt just nende juurde jõudis, sest kui kool on väike ja kauges maanurgas, siis eriti palju suuri projekte nendeni kahjuks ei jõua. Kuid meie nohikute jaoks ei ole ükski kool liiga kauge või väike. Tuleme kohale igasse Eestimaa nurka ja toome lastele väärtuslikke IT-alaseid teadmisi,” lubas Katrina Mäeorg.

EILI ARULA

blog comments powered by Disqus