Seto Selts Kullakõsõ tähistab kümnendat sünnipäeva

Eeloleval laupäeval tähistab Seto Selts Kullakõsõ Põltsamaal oma kümnendat sünnipäeva. Seto Seltsi Kullakõsõ esinaine Maria Noormägi lausus, et juubelipidu saab alguse lõunasel ajal Põltsamaal Sõpruse pargis Kullakõsõ nimelisele tammele tähise panemisega. See tamm istutati viie aasta eest ehk siis Kullakõsõ viiendal sünnipäeval koos Sõpruse pargi rajaja Ants Pajuga.

Maria Noormägi sõnul osalevad juubelipeol ka külalised mitmelt poolt mujalt Eestist, sealhulgas Setomaalt, Tartust, Võrust, Tallinnast ja mujalt Eesti paikadest. Maria Noormägi sõnul on juubelipeole oodata kuni 180 külalist. Enamjaolt osalevad setod sellel peol traditsiooniliselt rahvarõivastes.

Maria Noormägi sõnul peab Seto Seltsi Kullakõso selle peoga ka Põltsamaal tegutseva seto koori lõpupidu. Kohaliku seto seltsi esinaine lausus, et paraku pole setodel Põltsamaal enam aktiivseid eestvedajaid ja ilmselt hakkab nii Seto koor Kullakõsõ kui ka Seto selts edaspidi tegutsema Tartumaal. Vähemalt loodab naine, et osa siinsetest inimestest jäävad sellesse koori ja seltsi alles ning et ka koori nimi säilib.

TOOMAS REINPÕLD

blog comments powered by Disqus