Lühidalt

Ümber Saare järve on juba kolmkümmend aastat võidu joostud

Täna õhtul kell 17.00 antakse start ühele maakonna järjepidevamale jooksuvõistlusele, Saare järve jooksule. Esimene taoline jooksuvõistlus peeti aastal 1983 ning korraldajate kinnitusel pole ühtki aastat vahele jäetud.

Võistluse idee üks autoreid Toomas Puss rääkis, et mõte tekkis tal koos maakonna tõstemeistri Peep Pälli isa Vello Pälliga. “Siis oli selline aeg, et rahvaspordiüritused läksid moodi. 1980. aastal korraldati uut moodi Tartu maratoni, mis tõi kaasa suure osalejate arvu ning selles vaimus otsustasime Velloga just Saare järve ümber raja sisse teha,” meenutas Toomas Puss. Mõeldud-tehtud ning rada saadi sisse 1983. aasta septembriks, mil esimese Saare järve jooksule start anti.

Toomas Pussi sõnutsi oli esimesel aastal stardis ligi sada osalejat. Aastatega on osalejate arv muidugi oluliselt muutunud.

“Mingil ajal oli võistlustel tõsine kriis, kus jooksjaid oli vist ainult viis, kuid minu teada pole võistlust veel kunagi ära jäetud,” lisas Puss.

Rada on aastate jooksul muutunud õige vähe, pikkust on sellel umbes kuus kiloeetrit. “Ma tegin algul raja läbi ühe soise lõigu, siis oli raja pikkuseks 5,7 kilomeetrit. Hiljem sellest lõigust loobuti ja viidi rada selle koha pealt ümber. Seetõttu läks see veidi pikemaks ja on nüüd minu teada 6,1 kilomeetrit,” rääkis Puss. Tema mõeldud on ka raja nii öelda “rosin” ehk ränk, umbes 15 meetri pikkune Kabelimäe tõus vahetult enne distantsi lõppu. “Kui rajal on mägi, siis tuleb seda kasutada, mitte ümber selle joosta,” kinnitas ta.

EILI ARULA

i

Uudiseid kabe memoriaalturniirilt 

Enn Rüütsalu memoriaalturniiril mängitakse igal kuul üks etapp. Aasta parim selgub 8 edukama turniiri põhjal.

Villem Lüüs on kogunud kaheksal etapil 15 punkti (7 võitu, 1 viik ja 1 kaotus).

Esinelikusse kuuluvad M. Haljas, A. Tarassenko, T. Rist ja V. Velbaum.

Järgnev esikuuik kogus 11 punkti, meie klubi liige Tammeveski on 7. ja U. Plakk 8.

Kõigil etappidel on osalenud kümme mängijat.

SULEV LUHT 

Laupäeval peetakse Jõgeval laste sügisjooks

Laupäeva keskpäeval antakse Jõgeva staadionil start laste sügisjooksule, kuhu on oodatud kõik kuni 16-aastased jooksusõbrad. Distantsid kõige noorematele ehk kuni kolmeaastastele on vaid sada meetrit ning vanimate vanuseklasside jooksjatele 800 meetrit.

Rajal  saavad oma kiirust näidata ka lapsevanemad. Eraldi võistlus korraldatakse ka maskottidele, kes võistlustel osalejaile auhindu jagavad. Peaauhind — perereis Rootsi —loositakse välja kõigi jooksjate vahel.

EILI ARULA

blog comments powered by Disqus