Mustvees avatakse hotell

Möödunud nädala alguses alustasid ehitajad prahi koristamise ning lammutustöödega Mustvee kesklinnas kohviku “Ankur” maja pööningul. Selle hoone kolmandale korrusele rajatakse kümne numbritoaga hotell.

Osaühingu Pajula üks omanikest Riina Pajula rääkis, et hotellist olid nad juba ammu mõelnud ning plaanisid selle esialgu ehitada Peipsi äärde. Kuid kui Pajulad olid käinud oma Mustvee kesklinnas asuva ärihoone pööningul, said nad aru, et pole mõtet väärtuslikku pinda niisama tühjana hoida. Kolme aasta eest  otsustatigi loobuda mõttest rajada majutuskoht järve äärde. Hakati tegema projekti ning taotlema kõiki vajalikke lubasid.

 

Toetust on saadud Leader-programmist

Hotelli rajamine võib kokku maksma minna üle 100 000 euro. Osaühing Pajula on Leader-programmist saanud hotelli “Ankur” rekonstrueerimiseks majutuskohtade loomiseks 31 515 eurot toetust ning ärihoone rekonstrueerimise teise etapi jaoks 22 000 eurot toetust. Toetusele lisandub omaosalus.

Pajulate Mustvee kesklinna ostetud ärihoones tegutseb praegu teisel korrusel kohvik “Ankur” ning esimesel korrusel kogu pere riidepood.

“Hotelli rajamine ehk majale kolmanda korruse peale ehitamine tähendab, et meil pole enam hotellis eraldi vaja toitlustuskohta rajada, sest korrus allpool on see olemas,” rääkis Riina Pajula. Tema hinnangul vajavad nad niiviisi vähem investeeringuid.

Kulno Pajula lisas, et  neil on kaupluse ja kohviku ees parkimiskohad ning külaliste autode jaoks on edaspidi kindlasti ruumi ka maja taga, sinnagi võiks parkla rajada. <p />

 

Mustvees pole siiani hotelli

Perenaise kinnitusel otsivad paljud turistid just nimelt hotelli, mitte lihtsalt magamiskohta. Eriti palju on hotelli järele päritud just turismihooajal. “Inimesed sõidavad ringi, nad tahavad end korralikult välja puhata ning küsivad ka söömisvõimaluste kohta,” märkis Riina Pajula.

Kulno Pajula sõnul ongi  väga paljud linna külalised Mustveest lihtsalt edasi sõitnud, sest linnas pole seni hotelli. “Olen rääkinud ka Põltsamaal tegutseva Karl Schmidti maja omanikega. Nemad on rõhutanud, et maantee ääres peab olema möödasõitjate jaoks valikuvõimalusi,” märkis ta. Peremees on nõu pidanud ka Tartus hotelle pidavate tuttavatega, kes kõik on tal soovitanud igal juhul Mustveesse majutusasutus rajada.

Riina Pajula kinnitusel on tema käest paljud kohvikus  sünnipäevapidu pidanud inimesed küsinud, kas samas majas pole ööbimisvõimalusi, sest tänapäeval ei sõida keegi enam napsi võtnuna koju. Seni on tulnud neile ära öelda.

“Näiteks hiljuti oli meil siin ühel matusel seltskond inimesi Tallinnast, kes tahtsid ööseks Mustveesse jääda. Neil olid aga ööbimiskohale kindlad nõudmised ja paraku pidid nad Tartusse edasi sõitma,” rääkis Kulno Pajula.

Lisaks kalameestele liigub Peipsi kandis ka jahimehi, kes on tahaksid linna ööseks jääda. Seega on Pajulad saanud piisavalt kinnitust, et nad on hotelli rajades õigel teel.

 

Ehitab Jõgeva firma

Ehitajaks on valitud Jõgeva firma M.P. Tootmine, mille juht on Mati Põder. Nende ehitatud on Mustvee uus Konsum ning ka A ja O kauplus Tabiveres.

Ehitajad on Mustvee elanikud, seega antakse ka kohalikele tööd.

Jõgevamaa Koostöökoja tegevjuht Aive Tamm kinnitas, et osaühing Pajula on jätkusuutlik ettevõte ja hotelli rajamine annab olulist lisandväärtust nii ettevõttele, piirkonna turismi arengule kui ka teistele majandusharudele.

“Näiteks oleks koostöös kultuurikeskusega võimalik arendada Mustveesse konverentsikeskus ja luua turistile võimalus piirkonnas kauem aega veeta ning raha kulutada. Peipsimaal on turismi edendamise eelis seegi, et siin on mitu kõrghooaega:  talvine järv kutsub hobikalastajaid ja tervisesportlasi, sügisene sibulahooaeg meelitab perereisijaid, ka suvised puhkajad ja aktiivse tegevuse otsijad on Peipsimaa üles leidnud. Ja turismi edendamine Peipsimaal on kõikide Peipsi ääres tegutsevate Leader-tegevusgruppide eesmärk, mida lisaks turismiprojektide rahastamisele täidab Kaja Allilenderi eestvedamisel ka MTÜ Peipsimaa Turism,” lisas Tamm.

HELVE LAASIK

blog comments powered by Disqus