Kogupere filmipäev kinkis noortele vahva kinoelamuse

Kogupere filmipäev meelitas eelmisel reedel Jõgeva kultuurikeskusse igas vanuses kinohuvilisi. Külastajate hulgas oli pisikesi multifilmisõpru, suuremaid komöödiaaustajaid ning põnevus- ja õudusfilmide nautlejaid.

JJ-Street tantsukooli viis sõpra Risto Štukert, Johanna Maria Vilgats, Kätleen Noormägi, Kaspar Päll ja Kristina Pälla korraldasid Jõgeva noortele vahva kinopäeva. Korraldustiimi juht Risto Štukert räägib, et nad ei kahelnud hetkekski, kui Jõgeva linna noorsootöö peaspetsialist Nele Graverson pakkus neile võimalust noortealgatusprojekti kirjutamiseks. 

Noortel peab olema võimalus filme vaadata

Noortealgatuste fond (NAF) on mõeldud selleks, et noored saaksid osaleda kohaliku noortekeskuse töös ja läbi enda planeeritud projektide arendada kohalike noorte elu. Selline algatus on toetatud Eesti Sotsiaalfondi poolt. Risto arvab, et kogupere filmipäev on hea võimalus noortel kokku tulla ning veeta terve päev filme vaadates. Kinno võib tulla koos sõpradega, vanematega, vanavanematega, õe või vennaga – kõik on oodatud. Jõgeval on küll kino, ent tavaliselt näidatakse korraga ainult ühte filmi. Nüüd aga sisustati filmidega terve päev.

Noortel tantsijatel filmipäeva idee väljamõtlemisega kaua aega ei läinud. Sõbrad istusid kokku, arutasid erinevad võimalused läbi ning panid head mõtted kirja. Edasi läks juba lihtsalt – Apollo raamatupoest osteti oma lemmikfilmid, renditi kultuurikeskuse kinosaal, prožektor ja helitehnika ning filmipäev võiski alata. Filmide valik tuli üsnagi kergelt. Otsus langes uuemate menukite kasuks. Risto sõnul tahtsid nad Jõgeva noortele näidata filme, mis neile endile meeldivad. 

Vanusepiiranguid ei olnud

Filmid olid valitud erinevatest kategooriatest. Päeva alustati multikaga “Lammutaja Ralf”, mis rõõmustas kõige pisemaid ning nende vanemaid ja vanavanemaid. Seejärel asuti vaatama komöödiat “Film 43”. Õhtu aga muutus tõsisemaks, jätkudes põnevusfilmiga “Visa hing: Hea päev, et surra” ja õudukaga “Pahaendeline”. Risto selgitas, et nad filmidele vanusepiiranguid ei määranud. Kõik tulevad omal vastutusel ning lapsed vanema loal. Pärast filmipäeva kingitakse DVD-d noortekeskusele, et soovi korral jällegi oma lemmikud üle vaadata.

Kindlasti meelitas noori kohale seegi, et oma joogi ja näksimise võis erandkorras kinosaali kaasa võtta. Vähemalt sel päeval ei saanud ükski noor kurta, et Jõgeval pole õiget kino.

Risto kinnitas, et see ei jää nende viimaseks ettevõtmiseks. Peagi tahaks noormees Jõgevale tuua bagjump-õhupadja. Täispuhutav õhupadi on tantsija hinnangul ägedam kui batuut. Noored saavad nelja meetri kõrguselt tellingutelt sukelduda hiigelsuurde õhupatja, seejuures võivad julgemad ka trikke proovida.

i

MARGE TASUR

blog comments powered by Disqus